18.9 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFost şef al FMI, judecat, marţi, în Franța pentru proxenetism

Fost şef al FMI, judecat, marţi, în Franța pentru proxenetism

 Fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn (DSK), judecat în Franța pentru proxenetism, a pledat, marți, în față judecătorilor, pentru "plăcerea sexuală" în seratele libertine la care a participat, dar a afirmat că are "oroare de o practică care ar utiliza prostituate", scrie AFP, informează Hotnews.

Fosta vedetă a stângii franceze a negat că ar fi comis cea mai mică infracțiune, asigurând că nu era la curent cu prezența unor prostituate în cadrul întâlnirilor pe care le avea cu cercul sau de prieteni. 

 "Am oroare de o practică care ar utiliza prostituate", a spus acesta în față tribunalului din Lille. 
  
 DSK s-a arătat nemulțumit de faptul că viața sa privată ajunge din nou pe prima pagină a ziarelor, la trei ani și jumătate după scandalul sexual de la hotelul Sofitel din New York care i-a pus capăt carierei politice.

"Toată lumea are dreptul la o viață privată", a declarat el. 
  
 Întrebat cum definește aceste serate libertine la care a participat, acesta a explicat că este vorba de "serate unde cupluri, bărbați singuri sau femei singure participă pentru plăcerea sexuală și nu din motive afective". 

"Nu eu am organizat aceste serate", a adăugat el, conform liniei de apărare pe care a adoptat-o de la începutul scandalului. 
  
Acesta a negat că ar fi fost un participant fervent la astfel de petreceri. "Se creează impresia unei activități frenetice", a spus acesta, vorbind despre "patru întâlniri pe an timp de doi ani". 

Prostituatele recrutate de apropiați ai DSK au vorbit în schimb, în perioadă anchetei, despre activități sexuale calificate mai degrabă ca "măcel", "carnagiu". 

În acest dosar, DSK riscă până la zece ani de închisoare și o amendă de 1,5 milioane de euro pentru proxenetism în formă agravată. 

"Mounia", o fostă prostituată, parte civilă în acest proces, a afirmat marți că nu a vorbit niciodată despre bani, "tarif sau orice altceva" cu DSK, într-o serată organizată la un hotel șic din Paris. 

Ea a precizat că a fost prevenită despre identitatea clientului sau de un om de afaceri fascinat de Strauss-Kahn, David Roquet, care a recrutat-o. 

Vocea să a devenit neclară când a încercat să povestească cum a decurs serată, evocând un raport sexual "brutal, dar consimțit" cu DSK. "Surâsul sau m-a marcat de la începutul serii. Avea aerul mulțumit de ceea ce făcea", a adăugat tânără. 

Și acuzarea afirmă că probabil Dominique Strauss-Kahn nu a plătit vreo prostituată în timpul acestor petreceri cu cercul sau de prieteni între care se mai aflau, alături de David Roquet, un antreprenor, Fabrice Paszkowski, și un polițist, Jean-Christophe Lagarde. 

Principala acuzație este faptul că a fost "regele petrecerii" în aceste orgii, în nordul Franței, la Paris și la Washington, unde au fost organizate trei călătorii pentru tinere femei, atunci când acesta conducea instituția. 
  
Avocații săi au denunțat o anchetă bazată pe interpretarea abuzivă a dreptului și motivații "politice, ideologice, morale". 

Numele lui Dominique Strauss-Kahn a apărut public în dosarul prostituției din Lille în octombrie 2011, când a cerut să fie audiat de judecători pentru a stopa "insinuările răuvoitoare" legate de acest subiect. 

La acel moment, tocmai scăpase din ghearele justiției americane după un scandal sexual la New York care i-a năruit carieră politică, după ce o menajeră l-a acuzat de viol. Dosarul s-a închis la finele lui 2012 cu un acord financiar confidențial între fostul șef al FMI și femeia care îl acuză. 

Cele mai citite

Radu Mazăre, primele declarații după ce a fost eliberat. “Nu mă mai interesează sub nicio formă…”

Radu Mazăre a făcut declarații după ce a ieșit din Penitenciarul Jilava, afirmând că nu mai este interesat de viața publică în niciun fel...

AmCham promovează România ca destinație pentru investiții americane în cadrul Forumului Economic SUA- România, organizat în premieră în SUA

Camera de Comerț Americană în România (AmCham România) anunță organizarea celei de-a 3-a ediții a Forumului Economic SUA – Romania, în premieră la Washington,...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA. Întâlnirea a avut loc la București, la sediul...
Ultima oră
Pe aceeași temă