22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăPoliticăPreședintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al...

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu generalul Petraeus, fost director al CIA

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, fost ministru al Apărării, s-a întâlnit cu David Petraeus, fost director al CIA.

Întâlnirea a avut loc la București, la sediul Senatului, la data de 25 mai 2024, arată o postare de pe contul de facebook al lui Nicolae Ciucă.

Ciucă și Petraeus dețin, fiecare dintre ei, gradul de general în rezervă.

Conform clipului video postat pe facebook, Ciucă i-a spus lui Petraeus că România a aderat la NATO în anul 2004 și la UE în anul 2007 (ceea ce Petraeus e greu de crezut că nu știa). După aderarea la NATO și la UE, România a avut o creștere economică de 800 la sută, i-a spus Ciucă lui Petraeus.

Unul dintre motivele pentru care fostul director al CIA a venit la București a fost acela de a-și lansa o carte cu titlul “Conflict: The Evolution of Warfare From 1945 to the Russian Invasion of Ukraine”. Lansarea de carte a avut loc la data de 22 mai 2024 la Universitatea Națională de Apărare ”Carol I”, care se află în subordinea Ministerului Apărării Naționale.

David Petraeus are acum 71 de ani. El a fost director al CIA între anii 2011 – 2012. Anterior, ca general în armata SUA, Petraeus a fost comandant al trupelor americane din Irak.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Țara care va implementa săptămâna de lucru de şase zile

Grecia urmează să implementeze o săptămână de lucru de șase zile, într-un efort de a combate deficitul de muncitori calificați, o problemă acută în...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...

Roberta Anastase vrea să scape de la Prahova de baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini”

Pierderea alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Prahova de către baronul Iulian Dumitrescu „Lamborghini” a tulburat rău de tot apele în organizația județeană PNL...
Ultima oră
Pe aceeași temă