20.5 C
București
luni, 27 mai 2024
AcasăSpecialFost oficial american: Assange ar putea fi asasinat de CIA

Fost oficial american: Assange ar putea fi asasinat de CIA

Un fost oficial din Administraţia Ronald Reagan a declarat că, dacă justiţia nu va reuşi să-l pedepsească pe fondatorul Wikileaks, Julian Assange, atunci acesta va fi “asasinat de o echipă a morţii de la CIA”, transmite RT America, potrivit Hotnews.

Paul Craig Roberts a afirmat că Assange este o ameninţare “nu doar pentru Guvernul american, ci şi pentru cel britanic şi pentru alte guverne din întreaga lume”.

Roberts, fost secretar adjunct al Departamentului Trezoreriei şi cofondator al faimoaselor politici economice denumite Reaganomics, a menţionat că există un “efort concentrat” pentru ca Assange să fie redus la tăcere.

Pe 24 februarie, un tribunal din Marea Britanie a aprobat extrădarea fondatorului Wikileaks în Suedia, unde este acuzat de agresiune sexuală.
Avocatul lui Assange a anunţat că va face recurs la decizie.

Apărătorii lui Assange au susţinut în repetate rânduri că australianul nu va beneficia de un proces corect în Suedia şi că de acolo ar putea ajunge la judecată în SUA, unde ar putea fi chiar executat.

Assange a fost arestat la începutul lunii decembrie 2010, în Marea Britanie, în baza unui mandat european emis de Suedia. Poliţia londoneză a afirmat că împotriva fondatorului Wikileaks există 4 capete de acuzare – unul referitor la constrângerea victimelor, două la molestări sexuale şi unul de viol, toate comise în august 2010.

Cele mai citite

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție...

Depozitele la bănci ale firmelor şi populaţiei au crescut, în aprilie, cu 0,9%

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut în luna aprilie 2024 cu 0,9% faţă de luna anterioară, până la nivelul de 589,925 miliarde de lei,...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU Foto: de la stânga la dreapta - Procurorul Adrian George Matei, Carmen...
Ultima oră
Pe aceeași temă