23.1 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăTechOppo Reno 10: Tot ce trebuie să știi despre acest smartphone

Oppo Reno 10: Tot ce trebuie să știi despre acest smartphone

Cu siguranță, seria Oppo Reno a captat atenția iubitorilor de tehnologie prin inovație și performanță, iar modelul Oppo Reno 10 nu face excepție. Împărtășind multe caracteristici de vârf cu predecesorul său Pro, acest telefon impresionează prin designul său elegant sau ecranul vibrant. Cu toate acestea, Oppo Reno 10 se remarcă prin câteva caracteristici distinctive care îl diferențiază de restul seriei. Povestim în articolul de astăzi despre ele!

Mai întâi: cine este Oppo?

OPPO este unul dintre cei mai mari producători de smartphone-uri din lume, cu sediul în China. Compania a fost fondată în 2001 și a început inițial ca un producător de playere DVD și alte dispozitive electronice. În 2008, Oppo a intrat pe piața telefoanelor mobile, lansând primele sale smartphone-uri și a devenit rapid cunoscut pentru inovația și calitatea produselor sale. De asemenea, Oppo a fost unul dintre primii producători care au adus tehnologii precum încărcarea rapidă și camerele selfie de înaltă calitate pe piața de smartphone-uri. Astăzi, Oppo continuă să fie un jucător important în industria smartphone-urilor, lansând periodic produse noi și inovatoare pentru a satisface nevoile consumatorilor din întreaga lume.

Oppo Reno 10. Mai bun decât Pro?

Oppo Reno 10 are multe în comun cu geamănul său Pro, cum ar fi designul, ecranul și camerele secundare, dar are o baterie de 5000 mAh, o cameră principală de 64 MP fără stabilizare optică, 8 GB de memorie RAM și un SOC bazat pe Mediatek Dimensity 7050 (1080), sunet stereo, un feedback de vibrație diferit și alte mici lucruri pe care le vom afla în acest articol.

Oppo Reno 10 este fabricat în întregime din plastic, dar de foarte bună calitate, cromat pe ramă și mat cu un tratament care este uimitor la vedere și la atingere, ceea ce face ca acest telefon să fie mult mai premium decât ar trebui să fie și îl face, de asemenea, mai atractiv decât Pro-ul cu spatele său lucios care tinde să rețină multe amprente digitale.

Vorbim despre un smartphone cu o lungime de puțin peste 160 mm, o grosime de 7,9 mm și o greutate de 185 g, măsuri care fac ca acest smartphone să fie practic, chiar dacă utilizarea cu o singură mână este ocazional ușor limitată dacă suntem în mișcare. De-a lungul părții superioare a ramei găsim un microfon și un senzor de infraroșu, în partea de jos se află ”tăvița” pentru cele două cartele sim, precum și un microfon, difuzorul principal și, în sfârșit, în partea dreaptă găsim butonul de alimentare.

Pentru a debloca Oppo Reno 10, profităm de excelentul senzor de amprentă plasat sub ecran într-o poziție favorabilă mișcării regulate a degetului mare, dar putem folosi și deblocarea facială 2D, care, deși nu este cea mai sigură din lume, este totuși rapidă și receptivă în aproape orice situație.

Odată deblocat, vedem că avem în fața noastră un ecran FHD+ OLED, cu o rată de reîmprospătare de 60-120Hz. Ecranul este ușor curbat în părțile laterale, dar nimic deranjant pentru ochi. Același lucru este valabil și în cazul lui Reno 10 Pro atunci când îl folosim în exterior, adică nu este dificil să vedem afișajul în lumina directă a soarelui, deși concurenții direcți, cum ar fi Motorola Edge 40 și OnePlus Nord 3, se descurcă mult mai bine.

În general, Oppo face actualizări la fiecare două luni și nici cele majore nu întârzie prea mult să sosească. Nu avem aici funcții precum Dolby Atmos, ci trebuie să ne mulțumim cu Real Sound, la fel cum nu avem un control fin al vibrațiilor, deoarece nu avem sisteme tactile avansate la acest Oppo Reno 10.

Un alt plus pentru Oppo Reno 10: acest smartphone reușeste să nu atingă niciodată temperaturi ridicate chiar și în acele luni de vară caniculare.

Microfoanele sunt bune, chiar dacă sunt doar două, dar fac o treabă excelentă, oferindu-ne note vocale clare, cu un volum nici prea mic, nici prea mare. Senzorii de lumină și de proximitate funcționează perfect, în timp ce recepția este și ea bună.

Dacă ne uităm pe scurt la ceea ce am analizat, cu ce rămânem, deci? Ei bine, este un smartphone bine echilibrat, cu practic zero neajunsuri! E adevărat, nu avem cel mai nou SOC în ceea ce privește performanța, nu avem o cameră foto principală de top, ecranul nu este cel mai luminos, dar acest Oppo Reno 10 este complet și echilibrat și o opțiune bună pentru cei care își caută un telefon nou, care să nu coste foarte mult.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă