28.7 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăEXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă - Judecătorul de la Tribunalul București...

EXCLUSIV: Se confirmă dezvăluirile România Liberă – Judecătorul de la Tribunalul București vizat de grupul mafiot pentru soluția dată în Cazul Adamescu

GRUP MAFIOT PENTRU ÎNGENUNCHIEREA JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA ȘI UCIDEREA FIULUI LUI DAN ADAMESCU

Foto: de la stânga la dreapta – Procurorul Adrian George Matei, Carmen Adamescu, Bogdan Drăgoi, Cozmin Gușă

 • Extrădarea lui Alexander Adamescu: S-a confirmat că, dacă Alexander Adamescu ar fi extrădat, nu ar avea parte niciodată de o judecată corectă în România.
 • Intuiția România Liberă: Încă din luna aprilie 2024, România Liberă a prezis formarea unui grup mafiot cu scopul de a submina justiția independentă din România. Acest lucru include presiuni asupra unui judecător de la Tribunalul București să se transfere și să fie arestat sau compromis pentru a anula decizia în cazul lui Alexander Adamescu.
 • Investigație: România Liberă a înlocuit sintagma “Follow the Money” cu “Who benefits from this” pentru a expune autorii care atacă independența justiției în cazul Adamescu.
 • Tăcerea Consiliului Superior al Magistraturii: Deși judecătorul de la Tribunalul București a fost supus unor presiuni imense să dea o sentință favorabilă grupului mafiot, Consiliul Superior al Magistraturii nu l-a apărat.
 • Încălcarea prezumției de nevinovăție: Un membru DNA din cadrul grupului mafiot a încălcat protocoalele legale prin divulgarea de informații nepublice, în special ordonanța de urmărire penală a procurorului Iorga Moraru.

Așa cum a prezis România Liberă, judecătorul care a rezistat presiunilor adevăraților corupți care manipulează justiția românească este acum ținta unei campanii orchestrate de cei care l-au ucis pe Dan Adamescu pentru a-i confisca averea. Acești indivizi sunt legați de postul de televiziune Realitatea Plus.

În esență, patronii Realitatea Plus, criminalul condamnat Maricel Păcuraru și controversatul rusofil Cozmin Gușă, fac parte din grupul mafiot care exercită presiuni pentru fabricarea unui dosar împotriva judecătorului care l-a „achitat” practic pe omul de afaceri Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

Acest dosar fabricat în colaborare cu Realitatea Plus confirmă îngrijorările magistraților internaționali cu privire la extrădarea lui Alexander Adamescu în România.

Mai exact, Alexander Adamescu nu va avea parte de un proces corect în România și riscă să-și piardă viața în același mod ca tatăl său.

Dezvăluirile viitoare ale România Liberă sunt demne de un film de Netflix. Ne bazăm dezvăluirile pe date concrete: documente (contracte, emailuri, comunicări) obținute de jurnaliștii RL. Invităm pe oricine se simte lezat de dezvăluirile RL sau dorește să contribuie la aflarea adevărului să solicite corecții la adresa de email a redactorului-șef Adelina Toader sau să trimită un pont pe redactie@romanialibera.ro.

România Liberă va lansa o serie exclusivă de dezvăluiri despre adevărații beneficiari și membri ai grupului mafiot care au pus la cale, încă din 2014, uciderea și deposedarea afacerilor construite de Dan Adamescu în România.

 • Carmen Adamescu, fosta soție a lui Dan Adamescu, fiică de general de Securitate și fost șef la contra – informații Bacău, Costache Palade, l-a părăsit pe Dan Adamescu în 2014, imediat după atacul guvernului Victor Ponta asupra Astra, România Liberă și a integrității și vieții lui Dan Adamescu. Acesta a decedat în 2017, în condiții suspecte, în detenția statului român, în plin scandal public pentru încălcarea demnității umane. Divorțul lui Dan Adamescu a fost finalizat cu succes, respingând cererea de partaj a lui Carmen Adamescu, lăsând-o fără bani, doar cu o funcție executivă la Unirea Shopping Center. Într-o mișcare mafiotă, Carmen Adamescu s-a prezentat la morga institutului Mina Minovici ca “văduva îndurerată” și a ridicat trupul lui Dan Adamescu, împiedicând aflarea cauzei reale a morții acestuia. România Liberă și alte trusturi media au relatat despre suspiciunea uciderii premeditate a lui Dan Adamescu, subliniind că fiului său, Alexander Adamescu, i s-a refuzat dreptul la autopsie, autopsia realizată la Mina Minovici fiind finalizată abia după 4 ani. Carmen Adamescu este acum acuzată în două dosare penale, unul dintre ele fiind trimis în judecată de DIICOT pentru furt, delapidare și evaziune fiscală în dosarul Unirea Shopping Center, în valoare de peste 20 milioane de euro.
 • Generalul (r) Dan Drăgoi și fiul său, Bogdan Alexandru Drăgoi, au lansat din 2018 operațiuni de șantaj și presiuni pentru cumpărarea de voturi în Consiliul fostului hotel Intercontinental, acum Grand Hotel Bucharest, oferind 3 milioane de euro lui Alexander Adamescu pentru a ceda dreptul său de vot. Bogdan Drăgoi, fost ministru PNL și consilier al lui Traian Băsescu, a convins administratorii Lido S.A. să vândă acțiunile deținute la hotel. România Liberă a scris despre acțiunile suspecte care au dus la falimentul Lido S.A., cazul fiind analizat de judecătoarele Mona Marcela Prisăcariu Croitoru și Andreea Lavinia Ersilia Ecxarcu-Harfa (Dosar nr. 15668/3/2021*/a21) și Mona Marcela Prisăcariu Croitoru și Mihaela Ioana Barna Prisăcaru (15668/3/2021*/a5). Fondul SIFI Cluj, deținut de Lion Capital și condus de Bogdan Drăgoi, i-a împrumutat lui Carmen Adamescu 4,5 milioane de euro.
 • Procurorul DNA Adrian George Matei, numit în funcție prin decret semnat de președintele Traian Băsescu pe 8 februarie 2010, delegat șef de secție în 2021 fără a avea vechimea necesară, este finul lui Cristian Ban, fost Vice CSM și actual procuror DNA. El l-a condamnat pe Dan Adamescu la moarte prin refuzul accesului la tratament și detenție excesivă, și continuă să-l țină închis pe Alexander Adamescu. În dosarul penal 205/p/2021, Matei a clasat pe prescripție cazul lui Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă, care au preluat Realitatea TV în timp ce Sorin Ovidiu Vîntu era în pușcărie. Deși Maricel Păcuraru se încadra la ”recidivism” acuzațiile fiind tot de corupție.
 • Maricel Păcuraru, patronul condamnat penal al Realitatea Plus, și Anca Alexandrescu au clonat site-ul România Liberă și au cenzurat articolele jurnaliștilor Mihai Diac și Laurențiu Mușoiu (detalii într-un articol următor).
 • Cozmin Gușă și generalii bisericoși din umbră, beneficiari ai clasării DNA pentru corupție dată de Adrian George Matei în martie 2023. Un personaj controversat, candidat al partidului extremist AUR, se laudă cu relații apropiate cu generalii SRI Eduard Hellvig, Adrian Ciocârlan și Cristian Bizadea. Gușă a promovat campanii media plătite și orchestrate pe Realitatea TV prin agenția de publicitate AMICOM, patronată de preotul Mihai Radu.
”Preotul” Mihai Radu – patronul AMICOM Consulting & Stratergy

În dezvăluirile viitoare, România Liberă va expune schema prin care se trimit „punctaje” în redacțiile de ziar, costurile acestor punctaje, cine le trimite, cum se interceptează ilegal „ținte” folosind softuri de intelligence și cine sunt oamenii din servicii implicați.

Subjugarea Judecătorului: Schema Grupului Mafiot

În iunie 2021, Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, a fost trimis în judecată de același procuror DNA, Adrian George Matei, care a refuzat drepturile fundamentale ale tatălui său, ducând la moartea acestuia.

28 Februarie 2024: O Decizie Crucială

La data de 28 februarie 2024, magistratul Cătălin Bunea de la Tribunalul București a decis, practic, „achitarea” lui Alexander Adamescu într-o cauză extrem de complexă. Această decizie a impresionat presa din România, cu o acoperire extinsă a hotărârii judecătorului de la Tribunalul București. Europa Liberă a oferit o explicație pentru durata lungă a procesului și a clarificat că termenul de 60 de zile este mai mult o recomandare:

Termenul de 60 de zile este mai mult o recomandare

profesorul Sergiu Bogdan

Profesorul Sergiu Bogdan explica pentru Europa Liberă de ce durează atât de mult faza procesuală de la Camera Preliminară. ”Termenul de 60 de zile este mai mult o recomandare,” spunea acesta.

Durează pentru că faza de cameră preliminară trebuie să se desfășoare cu garanțiile specifice oricărui proces, inclusiv proceduri complete: citarea martorilor, audierea mărturiilor și discutarea probelor. De aceea, este considerată inutilă. Judecătorul care a primit dosarul a constatat că există ceva ilegal și putea achita sau retrimite dosarul. Acum, această procedură se desfășoară în două etape,

explică profesorul Sergiu Bogdan.

Panică În Rândul Grupului Mafiot

Știrea despre decizie a creat panică în cadrul grupului mafiot. Rapoartele de intelligence consultate de România Liberă, legate de guvernul Ponta, confirmă o schemă prestabilită, pe care România Liberă o detaliază mai jos.

Carmen Adamescu, familia Drăgoi și un grup restrâns de avocați apropiați magistraților și bugetarilor corupți, dar și consultanților media, au stabilit că decizia magistratului de la Tribunalul București este extrem de dăunătoare și trebuie compromisă prin orice mijloace necesare.

Schema de Compromitere a Judecătorului de la Tribunalul București

Conform jurnaliștilor RL, operațiunea s-a desfășurat astfel:

 1. Identificarea rapidă a unui/unor denunțător(i).
 2. Promisiunea de imunitate pentru denunțător(i).
 3. Identificarea unui post de televiziune puternic și „de încredere” pentru a crea audiență.
 4. Lansarea punctajelor în mass-media influențată de grupul infracțional.
 5. Diseminarea actelor și procedurilor penale pentru a informa opinia publică și complicii, dar și pentru a determina alte instituții ale statului român, în special Secția de Investigare a Magistraților din Parchetul General, să deschidă un dosar împotriva magistratului de la Tribunalul București.
 6. Dosarul împotriva magistratului de la Tribunalul București are scopul de a alarma și de a da o lecție judecătorilor ce vor urma în acest dosar.

România Liberă Construiește și Timeline-ul Acestui Grup Mafiot

1 Martie 2024: Ionuț Mureșan, cunoscut în presa de calitate ca fiind trompeta DNA, a fost dat afară de la Luju.ro și Ziare.com, a apucat să titreze pe Ziare.com: ” Instanța care a șpăguit-o Alexander Adamescu”  

4 Martie 2023: Într-un articol pe mycyta.ro si replicaonline.ro (Constanța), a apărut știrea că procurorii DNA au făcut apel și s-a menționat interesant:

Screenshot articole replicaonline.ro

“Această decizie ridică serioase întrebări privind procedurile judiciare și de urmărire penală în România, evidențiind potențiale vulnerabilități în sistemul de justiție. Restituirea dosarului la DNA pentru o posibilă reanaliză nu înseamnă neapărat sfârșitul acuzațiilor împotriva lui Alexander AdamescuRămâne de văzut dacă vor fi identificate noi dovezi care să permită reluarea procesului împotriva lui Alexander Adamescu…”

12 Aprilie 2024: Aflăm dintr-o ordonanță transmisă ilegal de magistratul corupt din DNA că Hideg Robertino-Cătălin a formulat un denunț în legătură cu decizia din dosarul său de corupție. Denunțătorul Hideg, nemulțumit că, deși și-a recunoscut faptele și a acceptat procedura de judecată simplificată, nu a primit condamnarea cu suspendare promisă de avocații săi. Ordonanța a fost comunicată jurnaliștilor prin WhatsApp și alte aplicații media pe care RL le-a consultat. Procuroarea Iorga Moraru a dat un comunicat DNA anonimizat.

Documentul word, intitulat ”Ordonanță_continuare_urmărire_penală_dosar_HIDEG_finală_corectata_22.05.2024_dosar_52” poate fi citit mai jos:

 • Informăm opinia publică despre gravitatea acestei comunicări. Avocații consultați de RL au confirmat că faza de urmărire penală este nepublică, încălcând următoarele articole din lege și din Cartă:
  • Articolul 285, alineat 2 – Cod de Procedură Penală: “Procedura din cursul urmăririi penale este nepublică.”
  • Articolul 304, alineat 1 – Cod Penal: “Săvârșirea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.”
  • Articolul 48 din Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene:
   1. “Orice persoană acuzată este prezumată nevinovată până când vinovăția va fi stabilită în conformitate cu legea.”
   2. “Respectarea drepturilor la apărare ale oricărei persoane acuzate este garantată.”
  • Articolul 277, alineat 2 – Cod Penal: “Dezvăluirea, fără drept, a mijloacelor de probă sau a documentelor oficiale dintr-o cauză penală, înainte de a se dispune o soluție de netrimitere în judecată sau de soluționare definitivă a cauzei, de către un funcționar public care a luat cunoștință de acestea în virtutea funcției, se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă.” Această infracțiune împotriva intereselor justiției incriminează o activitate similară cu cea descrisă în articolul 304 Cod Penal. Din Ordonanță reiese că ancheta în cazul lui Alexander este nefinalizată, fiind în REM.

15 Aprilie 2024: Carmen Adamescu a primit 4,5 milioane de euro de la Bogdan Drăgoi prin SIFI Cluj Retail SA. Informații din România Liberă indică faptul că sume de bani au fost trimise și prin societăți din Cipru în beneficiul patronilor Realitatea Plus-Gold FM, respectiv Maricel Păcuraru și Cozmin Gușă. Implicațiile financiare sunt ample; RL va reveni cu informații despre celelalte plăți către membrii grupului mafiot imediat ce vor fi confirmate cu documente.

https://www.scribd.com/document/736502754/I-mprumut-Bogdan-Dra-goi

23 Aprilie 2024: Nicoleta Ciuculescu de la Realitatea Plus a trimis o adresă către Tribunalul București, Secția Penală 1, cerând explicit confirmarea dacă “Cătălin Bunea a avut în instrumentare dosarul care îl vizează pe Alexander Adamescu.” În aceeași zi, fără să aștepte răspunsul Tribunalului București, care a venit pe 29 aprilie 2024, Realitatea Plus a dat știrea cu “Rețeaua penală de magistrați a lui Coldea: Judecătorul „generalului negru” deține o avere uriașă și se bucură de un salariu de sute de mii de lei pe an,” referindu-se la judecătorul Bunea și Alexander Adamescu.

Screenshot adresa răspuns Tribunalul București
Screenshot

Cătălin Hideg a refuzat să răspundă întrebărilor RL, care a intuit scandalul orchestrat de Realitatea Plus.

Anca Alexandrescu și Cozmin Gușă au atacat jurnaliștii RL și au cerut live pe Realitatea Plus joi, 2 mai 2024, în emisiunea “Culisele Statului Paralel,” aducerea în țară a lui Alexander Adamescu.

 • Este crucial de menționat dorința acerbă de a-l aduce pe Alexander Adamescu în România. Grupul mafiot se confruntă cu mari dificultăți în preluarea ostilă a afacerilor administrate de Alexander Adamescu, surse RL confirmând că aceste lupte au costat milioane de euro și implică fapte de corupție tot mai greu de acoperit.

15 Mai 2024: Ionuț Mureșanu, trompeta DNA, dat afară de la Ziare.com, a publicat în Libertatea.ro:

 • “Judecătoarea mituită de Alexander Adamescu cu 5.000 de euro, reabilitată după 6 luni de închisoare.”
 • Având în vedere că situația juridică a lui Alexander Adamescu este la faza de cameră preliminară, cu dosarul DNA desființat în integralitatea sa afirmația lui Mureșan este cât se poate de explicită și arată intențiile și dorințele magistraților care nu pot fi decât corupți și care îi ”livrează” știrile false.

23 Mai 2024: Realitatea Plus a primit în timp real informații directe de la DNA despre cursul audierilor. Anca Alexandrescu a anunțat live că nu vor fi luate măsuri preventive.

24 Mai 2024: DNA a trimis un comunicat anonimizat la prânz. La ora 18:00, ordonanța de urmărire penală, menționând numele lui Alexander Adamescu, a fost propagată pe grupurile de WhatsApp ale jurnaliștilor. Trusturi precum g4media.ro și Evenimentul Zilei au scris despre Alexander Adamescu.

25 Mai 2024: Cătălin Lăpușneanu a scris un articol copiat din „sursa DNA”. Articolul este ținut în promo încă de atunci, mai exact articolul este menținut pe prima pagină a site-ul știripesurse.ro.

Site-ul știripesurse.ro este deținut de Diana Tușe și Iosif Buble. România Liberă a devoalat schema, Alexander Adamescu câștigând definitiv procesul împotriva patronilor Buble și Diana Tușă care au publicat pe bani articole false în site-urile deținute de aceștia – știripesurse.ro și bugetul.ro

Screenshot 25 mai 2023

Concluzie

Materialul de astăzi subliniază subminarea pașilor importanți pe care România i-a făcut pentru ridicarea MCV, dar și eforturile României de a fi recunoscută ca o țară care aderă la principiul statului de drept și la democrație. Acest articol dezvăluie, pas cu pas, o tragedie nesoluționată de autoritățile române. Omisiunea de a trage la răspundere presa de șantaj, fake news și oficialii corupți nu face decât să compromită imaginea României. Ca jurnaliști, nu avem dreptul să fabricăm dosare penale, dar avem dreptul să acționăm din convingere pură, obiectivă și bine documentată, pentru a dezvălui orice adevăr de interes public aflat în posesia noastră, indiferent de sursă. România trebuie să-și protejeze sistemul de justiție și să garanteze că toți cetățenii beneficiază de un proces echitabil și imparțial. Continuăm să ne angajăm în dezvăluirea adevărului și în apărarea valorilor democrației și statului de drept.

Eliza Avram
Eliza Avram
Eliza Avram scrie sub pseudonim la Ziarul România Liberă din anul 2014. Eliza este un jurnalist român de investigații, cunoscută pentru dezvăluirea unor situații și acte de corupție din România. Printre cele mai notabile articole ale sale se numără cele despre legăturile dintre Speranța Munteanu (Partener KPMG România) și fostul premier Victor Ponta, despre fratele fostului șef al Serviciului de Informații Externe - Gabriel Predoiu. Eliza a dezvăluit rețeaua de corupție a fostei conduceri de la Unirea Shopping Center, dar și a clanului Stan (patronii Stanbox).
Cele mai citite

Grecia ucigașă

Publicațiile occidentale prezintă zilnic bilanțurile morților din Grecia. Vara toridă, venită prea devreme, ucide zilnic turiști. Temperatura aerului este în medie de 38°C, mult...

Cine este secretarul de stat din MApN care își bate joc de CSA Steaua București

De mai bine de trei ani, Clubul Sportiv al Armatei (CSA) Steaua București a ajuns Cenușăreasa sportului românesc și, totodată, bătaia de joc...

Minele marine reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează Greenpeace

Minele marine din Marea Neagră reprezintă un risc fatal pentru proiectul Neptun Deep, avertizează o analiză realizată de organizația de mediu Greenpeace. Situația din Marea...
Ultima oră
Pe aceeași temă