28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSocialJustiție"Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei", susține fostul general Coldea

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, susține fostul general Coldea

Florian Coldea, general în rezervă și fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat în dimineața de luni, 27 mai, la un sediu de poliție din județul Ilfov, conform regulilor prevăzute pentru procedura de control judiciar.

“Nu fac alte comentarii până la finalizarea anchetei”, a declarat Coldea în fața jurnaliștilor, imediat după ce a ieșit din secția de poliție.

Începând din ziua de 24 mai 2024, Coldea se află sub control judiciar. Aceeași procedură a fost decisă pentru un alt fost general din SRI, Dumitru Dumbravă, precum și pentru avocatul Doru Trăilă.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, începând cu data de 24 mai 2024,  faţă de patru persoane (doi foşti militari, în prezent asociaţi în cadrul unor societăţi, un avocat din cadrul Baroului Bucureşti şi o persoană fără calitate specială), pentru săvârşirea unor infracţiuni de trafic de influenţă, forma participaţiei penale fiind autoratul şi complicitatea”, a anunțat un comunicat al DNA. 

Omul de afaceri Cătălin Hideg a formulat un denunț către DNA în care i-a acuzat pe generalii SRI Florian Coldea si Dumitru Dumbravă că i-ar fi cerut 600.000 de lei ca să-l scape cu o condamnare cu suspendare în dosarul instrumentat de Parchetul European. În acest caz, avocatul lui Hideg a fost Doru Trăilă. Dosarul în care sunt vizati Coldea, Dumbravă si Trăila este instrumentat de procuroarea DNA Mihaiela Iorga-Moraru.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ostilitățile Israel-Hezbollah alimentează temerile de extindere a războiului din Gaza

Israelul și Hezbollah au schimbat focuri de artilerie transfrontaliere, pe măsură ce temerile privind un conflict regional au crescut după ce Israelul a dezvăluit...

Cum vor circula mijloacele STB de Rusalii

În contextul Sărbătorii Rusaliilor, luni, în data de 24.06.2024, liniile de transport public vor funcționa conform programului unei zile de duminică, anunță Societatea de...

Cifrele europene confirmă avansul economic al României sub guvernarea PSD

Datele Eurostat arată că după ce a depășit Ungaria, România a egalat și Polonia în ceea ce privește nivelul de trai al populației. Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă