22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialFord România are un nou director general

Ford România are un nou director general

 Compania Națională de Vânzări Ford Romania are, de la 1 aprilie, un nou director general, Valerio Brenciaglia. El îl va înlocui pe Zoltan Brassai, informează Mediafax.

„Mă bucur să mă întorc în România (…) Voi depune toate eforturile pentru a consolida prezența puternică a companiei Ford în România, nu doar în calitate de investitor strategic, ci şi în ceea ce priveşte sectorul de retail şi vânzarea de flote auto. Avem o echipă foarte bună şi o rețea de distribuitori puternică şi am încredere că împreună vom putea atinge obiectivele strategice ONE Ford”, a declarat noul şef al Ford România.

Absolvent de studii economice, Valerio Brenciaglia s-a alăturat companiei Ford în 1999 şi a deținut numeroase poziții în departamentele Vânzări, Marketing şi Servicii, Ford Italia, inclusiv cea de Director Operațiuni (Field Operations MANAGER ).

Brenciaglia se va alătura şi Consiliului de Administrație al Ford România.

Zoltan Brassai a început să lucreze cu piața din România din 2006 şi a condus Compania Națională de Vânzări a Ford România din iunie 2012.

Constructorul auto american Ford a deschis Compania Națională de Vânzări din România în august 2010, la doi ani după ce a preluat fabrica din Craiova unde compania a investit până în prezent peste 1 miliard de euro în producția de vehicule şi motoare.

În 2014 Ford România a înregistrat o creştere cu 41,57% a vânzărilor, comparativ cu anul anterior, şi o cotă de piață de 8,21%, rezultate care au plasat compania pe locul 3 în topul celor mai bine vândute marci auto la nivel naţional.

În prezent, Ford produce la Craiova modelul B-Max, a cărui asamblare a fost lansată la jumătatea anului 2012.

Ford ar putea lansa, în a doua parte a anului 2017, producţia unui al doilea model la uzina din Craiova, respectiv SUV-ul EcoSport, o decizie urmând să fie luată în următoarele luni.

Constructorul auto a anunţat la începutul lunii martie că aproape 500 de persoane din cei 3.200 de angajaţi ai uzinei din Craiova vor părăsi fabrica în baza unui program de încetare voluntară a relaţiilor de MUNCĂ  ce viza iniţial 680 de salariaţi. Pentru a evita concedieri, Ford a decis introducerea unui program de lucru redus în uzină.

Grupul american produce la Craiova şi motoare pe benzină EcoBoost.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă