22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialFarul are şanse la un debut pozitiv

Farul are şanse la un debut pozitiv

Chiar dacă întâlneşte liderul, echipa de pe litoral are şanse la cele trei puncte, Sportul fiind într-o situaţie extrem de dificilă.

Liga a II-a la fotbal se reia în acest weekend. FC Farul, ultimul loc în clasamentul competiţiei va evolua chiar în fieful liderului Sportul Studenţesc. Trupa pregătită de Alin Artimon are şanse la un succes date fiind condiţiile în care se va disputa jocul. Abia ieri s-a stabilit locul de desfăşurare al partidei, lucru ce i-a pus în dificultate pe oficialii marinarilor. „Am fost aproape de a face rezervări în trei oraşe pentru că nu ştiam unde facem deplasare, iar noi trebuie să ajungem cu un staff de 25 de oameni, nu este uşor. Bine că în cele din urmă s-a rezolvat şi acum ştim şi noi unde mergem să jucăm”, a declarat Neculai Tănasă, preşedintele echipei de pe litoral.

În ceea ce priveşte adversarul, Sportul nu trece printr-o perioadă tocmai bună. Echipa bucureşteană este într-o situaţie catastrofală, deşi este pe primul loc. Echipa nu mai are antrenor autorizat, medic nu există, lotul este format din doar 15 jucători care se antrenează singuri în condiţii mai degrabă de Liga a IV-a. „Nu trebuie să ţinem cont de condiţiile în care se antrenează studenţii. Ştim cu toţii că au în lot jucători de valoare şi aceştia nu au nevoie de multe ocazii pentru a marca. Noi trebuie să fim atenţi în defensivă şi să nu ratăm mult. Echipa este pe drumul cel bun şi, chiar dacă rezultatele din amicale nu au fost strălucite, consider că rezultatele din meciurile oficiale sunt cele care contează şi că jucătorii sunt capabili să câştige, chiar din acest prim meci”, a spus antrenorul Farului, Alin Artimon.

Tehnicianul a surprins înaintea returului spunând că nu îşi va prelungi contractul scadent la finalul sezonului. „Nu mă simt confortabil la Constanţa şi mi-a ajuns. Am înghiţit până acum, am fost decent, civilizat, dar s-au adunat prea multe. În vară, există opţiune de prelungire din partea clubului, dar eu nu doresc să continui. Nu mă interesează reacţia suporterilor, duc. Îi rog doar să lase grupul în pace. Oricum, nu regret că am venit la Farul”, a declarat Artimon.

Sportul – Farul se joacă sâmbătă, de la ora 11.00, în Colentina.

Obiectiv realizabil

A doua echipă a judeţului angrenată în eşalonul secund la fotbal, Săgeata Năvodari, reia şi ea parcursul. Trupa antrenată acum de Constantin Gache va evolua pe propriul teren, sâmbătă, de la aceeaşi oră 11.00, în compania celor de la Dinamo II Bucureşti. Pe locul şase în clasament, echipa din Năvodari întâlneşte gruparea de pe locul 11 şi este mare favorită. Obiectivul echipei este clasarea pe unul dintre primele două locuri ceea ce înseamnă automat promovarea în Liga I.

Cele mai citite

De ce trebuie să țină cont fotbaliștii Naționalei, ca să nu joace la EURO precum clasa politică de pe Dâmbovița

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Conferința internațională din Elveția privind pacea în Ucraina s-a deschis

Conferinţa internaţională privind pacea în Ucraina, organizată la cererea Kievului, s-a deschis astăzi la Burgenstock, în Elveţia.Şefi de stat şi de guvern şi alţi...

Aur pentru Cătălin Chirilă la canoe simplu pe 1.000 metri la Europene

Sportivul român Cătălin Chirilă a obținut o performanță remarcabilă la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria, câștigând medalia de aur în proba...
Ultima oră
Pe aceeași temă