30.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialFamilia Aureliei Ion va da statul în judecată, dacă nu sunt găsiţi...

Familia Aureliei Ion va da statul în judecată, dacă nu sunt găsiţi vinovaţii accidentului din Apuseni

Familia Aureliei Ion, studenta care a murit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a anunţat că va da în judecată statul dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovaţii pentru tragedie, relatează Mediafax.

Citeşte şi: Medicul Radu Zamfir a plecat într-o nouă misiune de prelevare de organe, prima după accidentul aviatic

“Ne rezervăm dreptul la o intervenţie civilă şi îl vom folosi în cazul în care vom considera că rezultatul anchetei nu este satisfăcător”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, la Gândul Live.

Aura Ion, studentă în anul V la Medicină Militară, şi pilotul Adrian Iovan şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic produs în Apuseni la 20 ianuarie, în urma căruia au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul “Sf. Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Citeşte şi: CLUJ. Şefii de la STS şi ISU se spală pe mâini în dosarul accidentului din Apuseni

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.

Citeşte şi: Ponta: Raportul lui Oprea privind accidentul, mai mare decât sinteza oferită presei

Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 830. Rusia atacă folosind armament produs în Iran, Coreea de Nord și China

În condițiile în care regimul Putin acuză Occidentul că oferă sprijin militar Ucrainei, Rusia atacă Ucraina folosind armament produs în Iran sau în Coreea...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 2 iunie 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 2 iunie 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 2 iunie...

România a rămas fără reprezentante pe tabloul de simplu de la Roland Garros

România a rămas fără reprezentante pe tabloul principal de la Roland Garos, după ce Ana Bogdan a fost învinsă de ucraineanca Elina Svitolina, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă