17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialFacebook, noul loc de joacă

Facebook, noul loc de joacă

Facebook devine un loc de întâlnire pentru „gameri”. Aflaţi care sunt cele mai căutate jocuri în momentul de faţă. A cheltuit în ultimele două luni 150 de dolari, dar acum are o companie aeriană care valorează aproape un miliard de dolari şi a devenit un gangster destul de importat, având din ce în ce mai multe „comenzi” de efectuat pentru nişte comisioane foarte mari. Cu asta se ocupă în timpul liber tânărul de 25 de ani Cătălin Marcu.  Deşi sună fascinant, nici una dintre „afacerile”  de mai sus nu este o sursă de venit reală, ci doar una care poate consuma banii reali ai utilizatorilor de pe Facebook. În schimbul lor nu vor primi decât bani virtuali, adică inexistenţi. „Am jucat Farmville o perioadă, însă la un moment dat îmi lua mult prea mult timp să-mi consolidez ferma”, spune Cătălin Marcu, care-şi petrecea la un moment dat şi patru-cinci ore în fiecare seară pe Facebook trecând de la un joc la altul. Marcu spune că după ce a renunţat la Farmville nu a putut sta mai mult de trei zile departe de jocurile de pe Facebook. Aşa că şi-a creat o companie aeriană prin Airlines Manager şi a început să joace şi Mafia Wars. Pentru că a vrut să-şi dezvolte rapid flota de avi-oa-ne, a trebuit să investească – adică „să aducă bani de acasă”. În schimbul a 120 de dolari a primit 300 milioane de dolari virtuali. În Mafia Wars a investit mai puţin, deoarece acolo i-au trebuit bani doar pentru a cumpăra diverse ustensile necesare pentru „anumite joburi mai bine plătite”.

 

Cele mai iubite jocuri

Poker este cel mai căutat joc de pe Facebook. Conform unui studiu realizat la începutul acestui an, 14 milioane de oameni accesau zilnic Texas Hold-Em Poker. Farmville, care a fost la un moment dat cel mai accesat joc,  are acum doar 8 milioane de utilizatori zilnic. Însă tot mai multe jocuri îşi fac loc pe Facebook, fiecare utilizator putând alege ce i se potriveşte mai bine. Pentru împătimiţii de maşini există, de exemplu, Crazy Taxi (http://sp2.ro/autotaxi), care aminteşte într-un fel de era jocurilor cu iepuraşul care trebuie să treacă strada. Utilizatorul devine taximetrist de meserie şi va trebui să-şi ducă clienţii la adresa dorită… numai că traficul din oraşul virtual de pe Facebook nu este tocmai unul relaxat.

Cei care preferă bowlingul au la dispoziţie Bowling Buddies (http://sp2.ro/popice), unde nu joacă împotriva unui calculator, ci a prietenilor de pe Facebook.

Pentru cei care vor să-şi testeze cunoştinţele legate de vocabularul unei limbi străine există Word Challenge (http://sp2.ro/cuvinte). Vi se vor da mai multe litere, iar dumneavoastră va trebui să le aranjaţi în aşa fel încât să realizaţi un cuvânt. Limba vocabularului poate fi engleza, olandeza, spanionla, greaca, franceza, daneza, germana, turca sau suedeza. 

Conform unui studiu realizat la începutul acestui an, 14 milioane de oameni accesau zilnic Texas HoldEm Poker.

Să curgă banii!

Deşi procentul celor care cheltu-iesc bani pentru a căpăta o serie de avantaje în cadrul jocurilor este destul de mic, firmele care le dezvoltă au profit. Compania Zynga – care este în spatele jocului Farmville – a avut un profit de 150 milioane de dolari anul trecut.

 

TOP jocuri

Pet Society

http://sp2.ro/petsociety 

Utilizatorul îşi alege un animăluţ, pe care îl „manipulează” după cum doreşte.

 

Tower Bloxx

http://sp2.ro/towerbloxx

Deveniţi constructori de zgârie-nori şi realizaţi-vă propriul orăşel! Un joc care creează dependenţă!

 

The Bigger Brain

http://sp2.ro/gandeste

Jocuri de perspicacitate pentru cei care nu vor să piardă timpul cu Farmville sau Mafia Wars.

Cele mai citite

În New Delhi s-a înregistrat o temperatură record

Miercuri, autoritățile indiene au anunțat că New Delhi a atins un nou record național de temperatură, cu 52,3°C. Acest record a fost înregistrat la...

Andreea Pora, editorial: Marile necunoscute din dosarul generalilor SRI

Andreea Pora ridică semne de întrebare cu privire la linșajul mediatic și arată cum Realitatea Tv patronată de Maricel Păcuraru are legatura cu dosarul...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...
Ultima oră
Pe aceeași temă