24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialEu nu mai dau prioritate pietonilor

Eu nu mai dau prioritate pietonilor

Pentru a treia oară de când am carnet, o să-mi repar maşina pe banii altora. Ce să le fac, dacă nu se pot abţine? Prima dată am învăţat ce bune sunt Daciile. Un taximetrist, mare vitezoman cu Matiz, a vrut să depăşească tramvaiul pe dreapta. Fiind însă pe o porţiune mai îngustă de stradă, nu a reuşit şi s-a înfipt în portbagajul primei mele maşini, o Dacie Break model 1996, care avea probabil bara spate din titaniu.

 

El s-a ales cu motorul înfipt în radiator. Eu, care aveam în portbagaj toată băutura pentru revelion, m-am ales cu bara spate un pic înfundată şi şampania intactă. Bara s-a rezolvat cu ciocanul, şampania cu tot clanul.

A doua oară am învăţat că ai probleme dacă nu eşti atent la femei. Făceam stânga în Mărăşti pe lângă biserica Sfinţii Petru şi Pavel. Eu am oprit să las o domniţă să traverseze pe zebră, dar şoferul din spate a crezut probabil că poate trece cu maşina lui prin a mea.

Nu a putut, deci am trecut cu RCA-ul pe la Poliţie.

A treia oară m-am prins că oraşul ăsta e un sat. Trecere de pietoni în Mărăşti. O cucoană grăbită se aruncă pe trecere. Frânez şi o las să meargă, spre nemulţumirea celui din spate, care se înfige cu entuziasm în mult încercatul meu portbagaj.

Mă dau jos din maşină, mă uit ce-a păţit a mea, mă uit ce-a păţit al lui, mă uit la şofer să văd cu ce specie am de-a face. Se dă omul jos din maşină, se scarmănă un pic la creştet şi mă întreabă:

– Auzi, tu nu eşti cumva băiatul lui Sanda?

Azi avem întâlnire la constatări, să mai schimbăm poveşti de familie. Până atunci, recomand pietonilor să stea naibii acasă. M-am săturat să le dau prioritate! 

Cele mai citite

VINARIUM, cel mai important concurs internațional de vin din Europa Centrală și de Sud-Est, se ține la Ploiești

Ediția XXI a VINARIUM International Wine Contest are loc în perioada 23-26 mai 2024 la Ploiești. Concursul este organizat de ASER Consulting & Management și...

Gheorghe Hagi, nostalgic înainte de meciul de “ADIO” al “Generației de Aur”: “Timpul s-a scurs, au trecut ani mulţi… “

Gheorghe Hagi, legendă a fotbalului românesc și fost căpitan al primei reprezentative de fotbal a României, a făcut declarații emoționante sâmbătă, în cadrul unei...

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...
Ultima oră
Pe aceeași temă