27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialDispută pe tema brandului turistic. Premierul Grindeanu refuză oaia lui Petre Daea,...

Dispută pe tema brandului turistic. Premierul Grindeanu refuză oaia lui Petre Daea, preferând frunza Elenei Udrea

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marți, că nu se poate accepta propunerea ministrului Petre Daea ca oaia să fie noul brand turistic al României, întrucât, până în anul 2020, sigla turistică a României va rămâne frunza.

După cum se știe, frunza a fost decisă ca brand al României în perioada în care ministru al Turismului era Elena Udrea.

”În primul rând oaia nu poate să fie brandul turistic al României pentru că până în 2020 frunza va fi brandul", a precizat premierul Grindeanu. Pe de altă parte, șeful Executivului a menționat că "e discutabilă și alegerea din urmă că câțiva ani" – aceea a frunzei.

Sorin Grindeanu a subliniat că Petre Daea nu ar trebui să se pronunțe pe acest subiect întrucât "domnul Daea nu e la turism, e la agricultură. Sigur, la agricultură are legătură cu oaia".

Șeful Executivului a admis că este necesară îmbunătățirea imaginii României "și prin promovarea unor lucruri foarte cunoscute cum ar fi: Dracula, Miorița și așa mai departe", dar "de aici și până la schimbarea siglei eu zic că e cale lungă".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă