26.9 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialDisponibilizări la Draexlmaier Piteşti: 300 de angajaţi ar urma să plece. Compania...

Disponibilizări la Draexlmaier Piteşti: 300 de angajaţi ar urma să plece. Compania anunţa iniţial angajări

Producătorul de componente pentru maşini, Draexlmaier, anunţă că vrea să concedieze circa 300 persoane din personalul unităţii de la Piteşti, potrivit zf.ro. Anunţul vine după ce Draexlmaier, unul dintre cei mai mari angajatori din sectorul auto din România, şi-a făcut publică intenţia de a angaja 1500 de persoane la Codlea şi Satu Mare.

Karl Wallner, membru executiv în cadrul bordului de conducere al Draexlmaier, spunea că singurele probleme pe care compania le întâmpină în România sunt cele legate de angajaţii de la Piteşti. Acesta crede că există un efect de domino având în vedere că unitatea de producţie a Draexlmaier este în apropierea uzinei Dacia, astfel că cerinţele de majorări salariale de la Dacia au avut imediat ecou şi la Draexlmaier. 

Producătorul de componente auto urmează să ia o decizie, în urma întâlnirilor cu sindicatele, privind concedierea a 292 angajaţi de la centrul din Piteşti, adică 8% din personal, respectiv 2% din totalul angajaţilor companiei în România. Anul trecut, în luna septembrie, angajaţii Draexlmaier de la centreul piteştean au intrat în grevă cerând salarii mai mari şi un nou contract colectiv de muncă.

Wallner mai consideră că în prezent mărirea salariilor poate fi realizată mai lent decât înainte, cu toate că este de acord că productivitatea din România este bună comparativ cu alte ţări.

Recent oficialii companiei au cerut un ajutor de la stat în valoare de 7 milioane euro pentru două centre de producţie, la Satu Mare şi Codlea, acolo unde sunt produse componente pentru Mercedes-Benz S-Klasse şi Maserati Quattroporte. Aici ar urma să fie angajate nu mai puţin de 1500 persoane.

“Aşa cum prevede politica companiei, vom oferi angajaţilor din posturile restructurate sprijin pentru o tranziţie cât mai rapidă şi facilă către un nou loc de muncă. În acelaşi timp, Grupul Dräxlmaier îşi menţine planurile de extindere în România, planificând în acest an noi investiţii şi crearea a peste 1.500 de noi locuri de muncă în Codlea şi Satu Mare”, a declarat Bernd Schmitt, directorul fabricii Draexlmaier Piteşti.

Draxlmaier mai are la Piteşti şi un centru de cercetare şi dezvoltare IT, care deseveşte întregul grup.

Compania Draxlmaier are o vechime de peste 50 de ani, fiind înfiinţată ca o afacere de familie, la Vilsbiburg, Germania. România, ţară în care Draxlmaier a intrat încă din 1993, joacă cel mai important rol pe harta companiei, aici fiind concetrat cel mai mare număr de angajaţi, 12.000 persoane.

Cele mai citite

Avioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici

Avioanele militare ale României se antrenează prin zboruri la înălțimi mici, anunță un comunicat de presă difuzat pe internet de Statul Major al Forțelor...

Israelienii îi cer lui Netanyahu să încheie un acord pentru eliberarea ostaticilor

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv pentru a cere guvernului condus de Benjamin Netanyahu să ajungă la un acord privind eliberarea...

Premierul Ciolacu le-a oferit autografe copiilor, la Palatul Victoria

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent, în ziua de sâmbătă, 1 iunie 2024, la Palatul Victoria, unde le-a oferit autografe copiilor și s-a fotografiat...
Ultima oră
Pe aceeași temă