14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul CIA vrea retragerea trupelor americane din Afganistan

Directorul CIA vrea retragerea trupelor americane din Afganistan

Directorul CIA, Leon Panetta, a pledat pentru o retragere “semnificativă” a trupelor americane din Afganistan în iulie. Declaraţia a aparut în cursul audierii din Senat în vederea confirmării în funcţia de secretar al Apărării după retragerea lui Robert Gates, favorabil unei retrageri “modeste”, informează Mediafax.

“Susţin declaraţia preşedintelui în vederea unei retrageri semnificative din Afganistan”, a declarat Panetta, nominalizat pe 28 aprilie de preşedintele Barack Obama pentru a-l înlocui, la 72 de ani, pe Robert Gates la conducerea Pentagonului.

Generalul american David Petraeus urmează să îi prezinte preşedintelui recomandările sale privind amploarea retragerii din Afganistan, unde Statele Unite au 100.000 de militari.

Mai mulţi oficiali americani, printre care se numără senatorul republican John McCain şi chiar Robert Gates, s-au pronunţat în favoarea unei retrageri limitate.

În opinia lui Leon Panetta, retragerea ar urma să aibă loc în funcţie de condiţiile de pe teren, în contextul în care securitatea s-a îmbunătăţit dar situaţia rămâne “fragilă şi reversibilă”.

Panetta nu a precizat numărul militarilor care ar urma să fie retraşi din Afganistan, apreciind că decizia este a preşedintelui Obama.

Cele mai citite

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...

Un iranian cu mandat de arestare în Emiratele Arabe Unite este protejat de …DIICOT

La ora actuală, serviciile de informații de la noi sunt în alertă pentru că un cetățean iranian care a escrocat băncile din Emiratele...

Nicu Ștefănuță cere lămuriri Jandarmeriei pentru comportamentul abuziv la care a fost martor, la protestul de solidaritate cu Palestina care a avut loc sâmbătă,...

Sâmbătă, 18 mai, a fost organizat protestul în solidaritate cu Palestina, care a pornit de la Piața Universității și a continuat până în Piața...
Ultima oră
Pe aceeași temă