21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialDirectorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu acuzat de luare de mită...

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu acuzat de luare de mită rămâne în arest

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, arestat pentru că ar fi pretins 2.000 de euro pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi, rămâne în arest, după ce Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins, marţi, recursul, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că instanţa a respins recursul formulat de Silvestru Tomuţa împotriva deciziei Tribunalului Alba din 1 martie, prin care a fost admisă propunerea DNA Alba Iulia de arestare preventivă a acestuia pe 29 de zile.

Potrivit lui Muntean, hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, astfel că directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu continuă să fie cercetat în stare de arest preventiv.

Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, Silvestru Tomuţa, reţinut pentru că ar fi pretins suma de 2.000 de euro pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta instituţiei unei societăţi, a fost arestat joia trecută, pe 29 de zile, de Tribunalul Alba.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2011 – februarie 2012, Silvestru, în calitate de director al Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu, a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale sibiene (denunţător în cauză) să îi remită lunar, cu titlu de mită, pe o perioadă de cinci ani, suma de 2.000 de euro, pentru a aproba închirierea unui spaţiu din incinta Casei de Cultură în condiţii avantajoase pentru firma denunţătorului. Acest contract fusese încheiat în cursul lunii decembrie 2011 pe o perioadă de cinci ani, iar cuantumul chiriei (500 de euro lunar) era modic, comparativ cu nivelul chiriilor percepute pentru alte spaţii ale aceleiaşi instituţii. Suma de 2.000 de euro trebuia achitată lunar, pe toată perioada de derulare a contractului.

La data de 29 februarie 2012, inculpatul Tomuţa Silvestru a fost surprins în timp ce primea de la denunţător suma de 8.600 lei ca primă tranşă din banii pretinşi.

Cele mai citite

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

FOTO. Fanii sunt șocați după ce au văzut în ce formă se află Niklas Sule, cu doar câteva săptămâni înainte de finala Ligii Campionilor

Borussia Dortmund va înfrunta luna viitoare pe Real Madrid în finala Ligii Campionilor, chiar pe 1 iunie, de la ora 22:00. Cu toate acestea,...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...
Ultima oră
Pe aceeași temă