Intr-o lume cu provocari multiple la adresa sigurantei personale si a datelor, este important sa ai un partener de incredere in domeniul protectiei electronice.
Lider al pietei romanesti in materie de sisteme securitate este compania Helinick, infiintata in 1991 cu scopul principal de a comercializa dispozitive care sa raspunda la problemele de securitate si siguranta electronica.
Securitatea si siguranta par la prima vedere sinonime, insa profesionistii le diferentiaza tocmai pentru a optimiza nivelul de protectie conferit de sistemele electronice moderne.
Identificarea corecta a riscurilor potentiale si gasirea solutiilor perfect adaptate specificului fiecarui client sunt cheia performantei in acest domeniu al tehnologiei avansate.
Securitatea electronica include toate sistemele orientate catre prevenirea si detectia efractiei, alarmarea si analiza post-eveniment
Cele mai importante si mai frecvent intalnite elemente din dispozitivul de securitate sunt urmatoarele:
– Sistemele de detectie a efractiei, care acopera intreg procesul de securitate, incepand cu detectarea tentativelor de patrundere neautorizata, continuand cu avertizarea si alarmarea, pana la transmiterea alertei care dispecerat pentru declansarea reactiei adecvate la provocarea detectata;
– Sistemele de control acces fizic, care asigura functiile de identificare si filtrare a accesului in baza unui protocol prestabilit, dar si monitorizarea prin mijloace electronice a persoanelor si bunurilor;
– Sistemele de televiziune cu circuit inchis (CCTV), care centralizeaza captarea, monitorizarea, stocarea si analizarea continutului video transmis unui post de comanda unic, in care are acces doar personalul autorizat.
Cele mai avansate sisteme CCTV la ora actuala sunt dotate cu functii de transfer hibrid a informatiilor, atat sub forma de date, cat si in format video;
– Sistemele de ticketing, care gestioneaza eficient fluxurile mari de persoane, cu numeroase aplicatii practice pentru transport in comun, stadioane, incinte sportive, sali de spectacole etc;
– Sistemul de pontaj electronic, care permite in timp optimizarea costurilor prin mai buna organizare a timpului angajatilor.
Toate sistemele si instrumentele descrise mai sus se bazeaza pe tehnologii concepute si testate in ultimele decenii de industria de IT si telecomunicatii, in prezent ajungand la un grad de diversificare si performanta greu de imaginat chiar si cu cativa ani in urma.
Utilizarea integrata a sistemelor de control acces, supraveghere video si detectie perimetrala permite tratarea unitara si secventiala a unui eveniment, fapt care permite echipei de de specialitate sa analizeze cu acuratete cauzele, derularea si consecintele unui eveniment de securitate.
Prin interpretarea de catre experti a datelor culese cu exactitate de fiecare element al dispozitivului de securitate, intreg sistemul si protocolul in baza caruia acesta functioneaza se pot imbunatati pe viitor, sporindu-i eficienta.
Daca securitatea electronica este ilustrata de exemplele de mai sus, termenul de siguranta electronica desemneaza o gama la fel de sofisticata de sisteme, precum cel de detectie si semnalizare a incendiului, sistemul de stingere incendiu sau cel de sonorizare, avertizare publica si evacuare.
In plus, Helinick promoveaza segmentul de sisteme integrate de gestiune a securitatii si sigurantei, un concept relativ nou in Romania.
Aceste platforme complexe care acopera toate functiile si facilitatile cerute de managementul unei cladiri inteligente pot fi implementate in constructii cu destinatie industriala, de birouri, hoteluri, spitale, depozite etc.
Mai multe informatii utile despre tot ce inseamna sisteme securitate si implementarea lor practica sunt disponibile aici
Pentru informatii suplimentare contacteaza reprezentantii Helinick: 0745 394 665