22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialDeputatul PSD Anghel Stanciu, în stare gravă în spital

Deputatul PSD Anghel Stanciu, în stare gravă în spital

Deputatul PSD Iaşi Anghel Stanciu este internat în stare gravă în spital, după ce a fost operat în cursul nopţii de marţi spre miercuri, în urma unei ruperi de aortă. Grigore Tinică, directorul Centrului de Cardiologie din Iaşi, a precizat că Stanciu a fost adus în jurul orei 2.00 în şoc hemoragic, potrivit Mediafax.

“Pacientul a fost adus în stare de şoc hemoragic, cu ruptură de aortă abdominalã, pe fondul unor patologii asociate complexe. A fost operat de urgenţă. Intervenţia a durat cinci ore şi s-a dovedit a fi dificilă din cauza patologiei asociate, însă am reuşit să înlocuim porţiunea afectată cu o proteză sintetică. A fost stabilizat hemodinamic, însă funcţiile vitale sunt menţinute cu ajutorul aparatelor. În prezent, pacientul este internat la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat”, a spus Tinică.

Cristian Stanciu, fiul deputatului PSD de Iaşi Anghel Stanciu, susţine că tatăl său a suferit o rupere de aortă, cu complicaţii grave, din cauza stresului la care a fost supus în urma unei campanii de denigrare iniţiată de o publicaţie locală.

“Ca urmare a stresului indus în ultimele trei săptămâni printr-o campanie de denigrare continuă a familiei noastre de către cotidianul local Bună Ziua Iaşi, deputatul Anghel Stanciu a suferit o rupere de aortă, cu complicaţii grave, fiind internat de urgenţă şi operat la Centrul de Cardiologie în cursul nopţii de marţi spre miercuri”, a spus Cristi Stanciu, totodată consilier local al PSD, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în prezent, viaţa deputatului Anghel Stanciu este “susţinută de aparatele de la secţia de Terapie Intensivă, prognosticul medicilor fiind deocamdată rezervat”.

Stanciu afirmă că îşi doreşte ca tatăl să să se facă bine, adăugând că, “dacă evoluţia acestor evenimente va avea un final tragic”, se va adresa “justiţiei şi tuturor forurilor abilitate din România şi străinătate pentru a stopa asemenea practici teroriste care nu au nimic de-a face cu jurnalismul profesionist”.

Cotidianul “Bună Ziua Iaşi” a dezvăluit, în ultima perioadă, afacerile familiei Stanciu derulate în Iaşi, dar mai ales ale Fundaţiei Ecologice Green (FEG), unde director este fiul deputatului PSD.

Săptămâna trecută, liderul PDL Mihaela Popa l-a acuzat pe deputatul PSD Anghel Stanciu că i-a transmis opt SMS-uri de ameninţare, după miezul nopţii.

În două dintre mesajele pe care Mihaela Popa le-a pus la dispoziţia presei, Stanciu face referire la directorul Agenţiei de Prestaţii Sociale Iaşi, Andrei Buiceag, care conduce o comisie de control la Fundaţia Ecologică Green.

“Mori politic cu Buiceag, pe care îl susţii. Cercetat de DNA. Succes. Eu am făcut ceva pentru şcoală. Tu? Buiceag? (de la Stanciu)” şi “Doresc stimată colegă să aveţi parte dvs şi membrii familiei de dreptatea de tip Buiceag. Mulţumesc pentru viitoarea tortură politică la care este supusă familia mea. Vă vine rândul! Eu nu am cedat”, sunt două din mesajele pe care Mihaela Popa susţine că le-a primit de la deputatul Anghel Stanciu.

În replică, deputatul PSD de Iaşi Anghel Stanciu a spus că SMS-urile adresate de pe telefonul său liderului ieşean al PDL Mihaela Popa nu conţin nici o ameninţare, adăugând că dacă se simte ameninţată, parlamentarul democrat-liberal se poate adresa organelor abilitate.

El adăuga că unele interpretări date SMS-urilor ar putea avea ca scop exercitarea unor presiuni politice la adresa unei instituţii private, condusă de membri ai familiei sale.

Cele mai citite

EURO 2024: Ungaria-Elveția 1-3. Căpitanul maghiar Dominik Szoboszlai a intrat în istorie

Ungaria - Elveția, cel de-al doilea meci al Campionatului European din Germania, s-a încheiat cu succesul elvețienilor, scor 3-1, potrivit Digi Sport 1. Partida de...

Ciolacu subliniază că el va decide cine va fi comisarul european din partea României și nu Iohannis

Premierul Marcel Ciolacu afirmă că atributul desemnării comisarului european este al primului ministru, dar precizează că va avea discuţii şi în coaliţie şi cu...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă