25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialDeputat socialist francez evacuat de la bord înainte de decolare spre Berlin...

Deputat socialist francez evacuat de la bord înainte de decolare spre Berlin – presă

Unii parlamentari francezi care urmau să plece la Berlin marţi dimineaţa, pentru a sărbători 50 de ani de la semnarea Tratatului de la Elysée, urmau să întârzie, un deputat socialist, Philippe Kemel, fiind evacuat din avion după ce i s-a făcut rău, relatează Le Parisien în pagina electronică, potrivit Mediafax.

Pilotul a întrebat dacă există vreun medic în avion, iar fostul preşedinte al Adunării Bernard Accoyer (UMP), un specialist ORL, a venit să îl ajute pe colegul său din cadrul Partidului Socialist (PS, la putere). Avionul a fost nevoit să se întoarcă, pe pistă, aşteptând sosirea unei ambulanţe.

Fără să precizeze numele colegului său, deputatul Yves Jégo (UDI) a anunţat, într-un mesaj postat pe Twitter, că “plecarea (este) întâziată către Berlin – un parlamentar se simte rău înainte de decolare. «Există vreun medic la bord» întreabă pilotul”. El continuă cu un mesaj în care anunţă că Philippe Kemel a fost evacuat şi preluat de serviciile sanitare de pe aeroportul Roissy.

Tot pe Twitter, Philippe Kemel a vrut să îndepărteze temerile. “Victimă a unei uşoare stări de rău, în această (marţi) dimineaţa. Mă simt bine. Vă mulţumesc pentru mesaje”, a scris el într-o postare la ora locală 10.55 (11.55, ora României).

Potrivit unui deputat UMP, Alain Gest, în afară de colegul său evacuat de labord, un vehicul care aducea o parte a delegaţiei parlamentare franceze la Roissy s-ar fi “pierdut”, în timp ce un avion era în pană, la Strasbourg. “Dur, dur să sărbătoreşti prietenia franco-germană”, scrie el într-un mesaj postat pe Twitter.

 

Cele mai citite

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...

Perechea Monica Niculescu/Cristina Bucşa, în finala turneului de la Strasbourg

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu/Cristina Bucşa s-a calificat în finala probei de dublu a turneului WTA 500 de la Strasbourg, după ce a trecut în...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...
Ultima oră
Pe aceeași temă