23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSocialEvenimentEmblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Emblema Dogecoin, câinele Kabosu, a murit

Kabosu, câinele japonez din rasa Shiba Inu cunoscut pentru faimoasa sa fotografie devenită „meme” și care a inspirat logo-ul criptomonedei „Dogecoin”, a murit vineri în Japonia, conform anunțului făcut de proprietarul său, scrie France24.

Atsuko Sato, stăpâna câinelui, a declarat pe blogul său că Kabosu a murit liniștit, ca și cum ar fi dormit, în timp ce era mângâiat. Kabosu a avut fani în întreaga lume, iar Sato le-a mulțumit pentru susținerea lor. În decembrie 2022, CNN informa că Kabosu suferea de leucemie și alte afecțiuni ale ficatului.

Dogecoin este o criptomonedă care a fost creată în decembrie 2013 de programatorii Billy Markus și Jackson Palmer ca o monedă digitală de tip peer-to-peer. Inspirată inițial de un meme popular care prezenta un câine Shiba Inu, Dogecoin a fost lansată ca o glumă, dar a câștigat rapid popularitate datorită comunității sale active și caritabile. Moneda este cunoscută pentru tranzacțiile rapide și taxele mici, fiind folosită frecvent pentru microplăți și donații online. De-a lungul timpului, Dogecoin a fost susținută de personalități influente, inclusiv Elon Musk, contribuind la creșterea sa în valoare și notorietate pe piața criptomonedelor.

În prezent, preţul Dogecoin este în jur de 16 cenţi, însă deoarece această criptomonedă este prezentă din abundenţă, capitalizarea sa totală de piaţă este de circa 23 de miliarde de dolari, potrivit Digi24.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

Netanyahu, despre când s-ar putea încheia luptele din Rafah

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a afirmat seara trecută că luptele "intense" împotriva mişcării islamiste palestiniene Hamas la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, unde armata...

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă