13.3 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialCVM Tomis vrea recunoaştere europeană

CVM Tomis vrea recunoaştere europeană

A noua participare consecutivă în Europa nu e suficientă pentru CVM Tomis. Echipa care a dominat voleiul masculin în ultimul deceniu, cu patru titluri câştigate şi patru medalii de argint, vrea şi recunoaştere continentală, la a doua prezenţă în grupele Ligii Campionilor. Ieri, într-un cadru mai auster decât în alţi ani „din superstiţie”, aşa cum a explicat preşedintele clubului, CVM Tomis şi-a prezentat cei 15 jucători pe care se va baza în acest sezon, cu o mare surpriză.

Began, înapoi la fileu

Cu trei zile înainte de debutul în campionat şi şase de cel în Ligă, jucătorii de la CVM Tomis Constanţa par complet conectaţi la joc. Majoritatea admit că din grupele Ligii nu se poate ieşi decât de pe locul 2, după „monstrul” Halkbank Ankara (Turcia), şi că orice punct va fi de aur într-o competiţie cu Jasztrzebrski Wegiel (Polonia) şi Hypo Tirol Innsbruck (Austria). Mai la îndemână ar fi un loc 3, calificant în Cupa CEV sau, cu noroc, în primăvara Ligii, numai că drumul va fi extrem de dificil.

„Ne aşteaptă o competiţie grea în care adversarii sunt foarte puternici şi trebuie respectaţi. Şi ei trebuie să ne respecte, iar dacă n-o vor face vor plăti pentru că noi exact aşta aşteptăm: o oportunitate să-i învingem. Ce putem promite este calitatea jocului, şi sperăm ca suporterii să vină şi să ne susţină pentru că având în spate o sală plină ne putem bate de la egal la egal cu oricine”, a declarat antrenorul Martin Stoev.

Bulgarul a acceptat o provocate unică în voleiul de prim rang, pentru că în lotul său, pe lângă jucători de mare experienţă, au intrat şi trei juniori, campioni naţionali la categorie lor de vârstă şi componenţi ai lotului echipei secunde care evoluează în Divizia A2.

„Noi, la Constanţa, am pierdut trofeele doar când ne-am bătut singuri. Acest lucru nu se va mai întâmpla pentru că staff-ul tehnic are capacitatea de a scoate ce e mai bun de la jucătorii pe care îi are la dispoziţie şi trebuie să-i mulţumesc lui Martin pentru faptul că se ocupă personal de aceşti trei juniori, care pot doar să crească”, a declarat şi preşdintele Sorin Strutinski.

Marea surpriză din lot o constituie reactivarea lui Radu Began, după accidentările suferite de doi dintre titulari, secundul Constanţei arătându-se încântat de şansa de a juca, în sfârşit, în Liga Campionilor.

„Mi-e foarte greu după un an şi jumătate de pauză, dar trag tare să recuperez. Îmi pare foarte rău că băieţii au avut ghinion şi că s-au accidentat, şi eu voi avea doar un rol secundar, fără a-mi fixa ca obiectiv un loc în primii şase jucători. Pentru mine este un vis realizat, acela de a juca în Liga Campionilor, şi sper s-o fac cât mai bine, fără să dezamăgesc pe cineva”, a punctat secundul.

Trei juniori şi mulţi veterani

Lotul de 14 (15 cu Began) al marinarilor are şi el destule surprize. Conducerea clubului a adus „pansamente” de calitate şi a reuşit să închege un grup puternic, care poate face faţă pe toate fronturile. Egipteanul Reda Haikal, la prima experienţă străină, bulgarii Andrei Zhekov (căpitan al echipei) şi Vladislav Ivanov, moldoveanul Dmitrii Bahov, spaniolul Israel Calderon Rodriguez şi brazilianul Joao Dias Massinatori sunt „stranierii” formaţiei de pe litoral, lotul fiind completat cu jucători autohtoni repatriaţi sau în faţa unor cariere strălucite.

Sergiu Stancu (31 de ani); Răzvan Tănăsescu (34 de ani), Dragoş Pavel (28 de ani), Andrei Stoian (29 de ani) şi Andrei Spânu (26 de ani), reprezintă grupul veteranilor, iar Robert Vologa (17 ani), Mihai Tarţa (18 ani) şi Adrian Aciobăniţei (16 ani), pe cel al marilor speranţe, clubul constănţean având, la fel ca în cazul rugbiului, un plan bine pus la punct prin care să transforme CVM tomis într-o echipă exclusiv constănţeană.

Mezinul Aciobăniţei a fost singurul care a vorbit cu presa şi a admis că „este o oportunitate unică şi o surpriză cooptarea în lot”, dar că va face tot ce poate pentru a obţine încrederea antrenorilor şi progresul în carieră.

Cele mai citite

Noua lege a pensiilor. Ce venituri va avea un român care a muncit 35 de ani

Noua lege a pensiilor vine cu metode diferite de calcul a veniturilor persoanelor după retragerea din activitate. Românii care au cotizat timp de 35...

Ucraina a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, tip vânător de mine

Un atac al Ucrainei a scufundat în Marea Neagră încă o navă rusească, Kovrovets, de tip vânător de mine, a anunțat Comandamentul Flotei din...

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă