33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCupa Davis: Andrei Pavel speră la o victorie a României chiar de...

Cupa Davis: Andrei Pavel speră la o victorie a României chiar de la meciul Ungur – Lindell

Andrei Pavel, căpitanul nejucător al României, consideră că echipa sa are prima șansă în întâlnirea de Cupa Davis cu Suedia și speră la un prim punct câștigat chiar de la prima partidă, cea dintre Adrian Ungur și Christian Lindell. Jucătorii români sunt și ei încrezători în șansa României.

Andrei Pavel a declarat după tragerile la sorți de joică că rezultatul pentru partidele de simplu i se pare unul convenabil. "Sunt convins că Adi va aduce primul punct. Numărul nostru 1 va juca împotriva numărului 2 al lor. Mie îmi convine rezultatul tragerilor la sorți." Pavel a mai spus că i-a spionat deja pe suedezi și știe cum evoluează. "Am apucat să vedem cum joacă adversarii. Mi-am făcut și unele fițuici și le voi discuta cu jucătorii noștri."

Vezi programul complet al întâlnirii România – Suedia din Cupa Davis

Dacă România va fi prezentă cu jucători cu multă experiență, echipa Suediei este formată mai mult din jucători tineri, care încă nu și-au făcut un nume în circuitul profesionist, dar care pot produce surprize. Primul meci va fi cel dintre Adrian Ungur, 29 ani și locul 134 ATP îl și Christian Lindell, 22 ani și numărul 256 mondial și se va disputa pe 12 septembrie de la ora 11.30.

Adrian Ungur consideră că România va avea șanse, chiar dacă Victor Hănescu, 33 de ani, s-a retras de la națională. "Nu se schimbă nimic, cu Victor sau fără el. Un meci de Cupa Davis rămâne un meci de Cupa Davis… Suntem foarte motivați."

Horia Tecău și Florin Mergea revin după un sezon de hard, ei evoluând în cadrul turneelor americane în ultima lună. "Şi eu şi Florin venim după un sezon lung pe ciment. Facem mereu astfel de schimbări în circuit. Dar suntem pregătiți, ne-am făcut și antrenamentele și totul a fost în regulă. Ne-am adaptat și la fusul orar. Așteptăm să intrăm sâmbătă pe teren și să câștigăm," a declarat Horia Tecău.

România luptă cu Suedia pentru menținerea în Grupa I zona Euro/Africană, între 12-14 septembrie, la Arenele BNR. Echipa care va pierde va mai avea o ultimă șansă pentru a rămâne în această fază a competiției, meciul din turul al doilea al play-off-ului împotriva învinsei din partida Letonia – Austria.

 

Cele mai citite

VIDEO. România, victorie uluitoare împotriva Ucrainei! Stanciu, Marin și Drăguș aduc trei puncte

Naționala de fotbal a României a debutat cu o victorie impresionantă la Campionatul European de fotbal - EURO 2024, care are loc în Germania....

Nicolae Stanciu, după victorie cu 3-0. “Ce am trăit azi nu se mai poate repeta”

Căpitanul echipei naționale de fotbal a României, Nicolae Stanciu, a declarat, luni, după victoria impresionantă cu 3-0 împotriva Ucrainei în meciul de debut de...

Radu Mihaiu, despre alegerile din Sectorul 2: Există secții unde lipsesc voturi, există secții unde se regăsesc voturi în plus

Primarul Radu Mihaiu atrage atenția că, după alegerile din Sectorul 2, "există secții unde lipsesc voturi, dar și mai grav, există secții unde se...
Ultima oră
Pe aceeași temă