32.3 C
București
sâmbătă, 1 iunie 2024
AcasăSpecialCreștere de 500% a numărului imigranților care au ajuns în Italia în...

Creștere de 500% a numărului imigranților care au ajuns în Italia în 2014

Numărul imigranților care au traversat Marea Mediterană din Libia pentru a ajunge în Italia a înregistrat un nou record în prima jumătate a anului 2014, depășindu-l pe cel din timpul 'Primăverii Arabe' din 2011, informează agenția europeană pentru gestionarea frontierelor, citată de AFP, relatează Agerpres.

Potrivit Frontex, numărul imigranților și al refugiaților care au sosit pe Marea Mediterană în Italia, dar și în Malta, a crescut cu 500% în primele șapte luni din 2014 în comparație cu aceeași perioadă în 2013.

Eritreenii și sirienii reprezintă majoritatea refugiaților care tranzitează Libia, însă există și cetățeni din Mali și Sudan, a precizat purtătorul de cuvânt al Frontex, Izabella Cooper.

'Libia este foarte instabilă în acest moment, ceea ce înseamnă că filialele clandestine de călăuze sunt înfloritoare', a afirmat ea.

Frontex a făcut cunoscut că, în perioada ianuarie-iulie 2014, 78.300 de imigranți au traversat Marea Mediterană către Italia, față de 12.915 în aceeași perioadă a anului trecut.

Această cifră depășește numărul de 64.300 de imigranți înregistrați în timpul 'Primăverii Arabe' în 2011. Afluxul de imigranți care sosesc în Italia, însă și în Grecia, Bulgaria și Turcia, reprezintă o sursă de tensiuni în Uniunea Europeană, notează sursa citată.

Cele mai citite

UNICEF, concluzii îngrijorătoare cu privire la copiii din România. 41,5% dintre aceștia, în risc de sărăcie şi excluziune socială

UNICEF a pregătit o serie de activități distractive și educative pentru copii și părinți, oferindu-le oportunitatea să se bucure împreună și să învețe lucruri...

VIDEO. Cristiano Ronaldo, în lacrimi! Al-Nassr a pierdut finala Cupei Regelui

Imagini rare cu unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume. Cristiano Ronaldo s-a întins pe jos și a plâns în hohote, după ce...

Evenimente de Ziua Copilului în București

Numeroase evenimente au fost pregătite pentru copii, în Bucureşti, cu ocazia zilei de 1 Iunie, printre care "Porţi deschise" la Camera Deputaţilor, o nouă...
Ultima oră
Pe aceeași temă