24.2 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialConcurenţă pentru WikiLeaks, apare site-ul OpenLeaks

Concurenţă pentru WikiLeaks, apare site-ul OpenLeaks

 

Mai multe persoane care au demisionat din proiectul WikiLeaks din cauza unor conflicte cu Julian Assange îşi vor lansa luni un site numit Openleaks, relatează NewsIn.

“Obiectivul nostru pe termen lung este construirea unei platforme puternice, transparente, pentru susţinerea celor care au informaţii, încurajând în acelaşi timp şi pe alţii să demareze proiecte similare”, a spus organizatorul Opeanleaks, care vrea să rămână anonim, relatează Sofia News Agency.

Foştii parteneri ai lui Assange au plecat de la WikiLeaks din cauza stilului de muncă a lui Assange şi pentru că problemele personale îl distrăgeau pe acesta de la muncă.

“Ca obiectiv pe termen scurt, este vorba despre completarea infrastructurii tehnice şi a ne asigura că organizaţia continuă să fie guvernată democratic de toţi membrii ei, nu să ne limităm la un grup sau un inivid”, a subliniat el.

Foştii parteneri ai lui Assange au plecat de la WikiLeaks din cauza stilului lui Assange de a manageria şi pentru că problemele personale îl distrăgeau pe acesta de la muncă.

Openleaks nu va publica direct informaţiile pe care le va primi, dar va permite presei să aibă acces la sistem şi să dezvăluie ce doreşte. Grupul va servi ca intermediar neutru, fără agendă politică.

Cele mai citite

Maia Morgenstern, evreică din România, le urează “Sărbători fericite” prietenilor musulmani

Actrița Maia Morgenstern, evreică din România, le urează "Sărbători fericite" musulmanilor, în ziua în care, pentru musulmani, începe "Sărbătoarea Sacrificiului". "Eid Mubarak! Sărbători fericite tuturor...

O despăgubire pentru daune produse de furtună a depășit 400.000 de lei. Riscul de furtună este pe locul al treilea în privința daunelor aduse...

Riscul de furtună a urcat pe locul 3 în topul riscurilor care au generat cele mai mari pagube locuințelor, după incendiu și explozie, a...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...
Ultima oră
Pe aceeași temă