32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialCOD PORTOCALIU: Ploi si furtuni in cinci judete, unde cantitatile de apa...

COD PORTOCALIU: Ploi si furtuni in cinci judete, unde cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp

Avertizarea este valabila pentru intervalul 22 iunie, ora 12.00, 23 iunie, ora 21.00. Judetele vizate sunt: Caras-severin, Mehedinti, Gorj si zona de munte a judetelor Hunedoara si Valcea, unde cantitatile de apa vor depasi 50l/mp si izolat 80l/mp, informeaza Realitatea.net.

Avertizarea cod galben se mentine pentru restul judetelor. Gradul de instabilitate atmosferica se va accentua treptat in majoritatea regiunilor, incepand din cele vestice si sud-vestice.

Meteorologii spun ca va ploua in Banat, Oltenia, Crisana si Muntenia. Vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor avea si aspect de vijelie, iar izolat vor fi si caderi de grindina.

In Banat, Oltenia, Crisana, Muntenia si zona de munte, ploile vor avea si caracter torential, iar cantitatile de apa vor depasi local 20-25 l/mp si izolat 50 l/mp in 24 de ore.

Ca urmare a atentionarii emise de meteorologi si hidrologii au transmis o avertizare cod galben valabila pana miercuri la ora 7. Din cauza precipitatiilor insemnate cantitativ se pot produce scurgeri importante pe versanti si formarea de viituri rapide pe unele rauri mici din zonele de deal si de munte din vestul si sudul tarii.

O zi intunecata de nori si in statiunile montane. Fulgerele, tunetele, rafalele puternice de vant si grindina ocupa intregul peisaj montan. Din punct de vedere termic, nu ne putem plange insa. De la 14 grade pe Semenic, mercurul e mai curajos la Stana de Vale, unde atinge 19 grade, si chiar 25 la Predeal.

Cele mai citite

George Tuță își anunță prioritățile ca primar în Sectorul 1: transporturi și parcuri

George Cristian Țuță, candidatul care a câștigat alegerile în Sectorul 1, își anunță deja prioritățile ca primar. "L-am vizitat pe directorul STB pentru lista de...

Sergio Ramos va părăsi Sevilla

Sevilla FC a anunțat luni că fundașul central Sergio Ramos, în vârstă de 38 de ani, va părăsi clubul la sfârșitul acestui sezon. Ramos,...

Un autocar și un autocamion din Ucraina s-au ciocnit în județul Constanța. Autocarul transporta copii ucraineni în Bulgaria

Un autocar și un autocamion, ambele din Ucraina, s-au ciocnit în județul Constanța, în noaptea de duminică spre luni, 16 spre 17 iunie 2024. Accidentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă