22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialCoaliţia a decis să susţină alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Coaliţia a decis să susţină alegerea primarilor într-un tur de scrutin

Membrii coaliţiei de guvernare au convenit să susţină modificarea legii privind alegerile locale astfel încât primarii să fie aleşi într-un tur de scrutin, a declarat ministrul Culturii, Kelemen Hunor, informează Mediafax.

“Aici toată coaliţia a fost de acord şi susţine această variantă privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin”, a spus el.

Potrivit acestuia, membrii coaliţiei de guvernare nu au convenit, încă, dacă legea electorală aflată în prezent în vigoare va fi modificată prin proiectul de lege care a fost deja depus la Parlament sau printr-un proiect de lege elaborat de Guvern.

Reprezentanţi ai PDL, UDMR, UNPR şi minorităţi au convenit, miercuri, să susţină modificarea legislaţiei alegerilor locale, astfel încât să aibă loc un tur de scrutin, iar propunerea urma să fie supusă aprobării coaliţiei de guvernare.

O propunere legislativă de modificare a articolului 97 din Legea nr 267/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale a fost depusă, în 15 noiembrie 2010, de un grup de parlamentari PDL, PSD+PC, independenţi, ai minorităţilor naţionale şi deputatul PNL Pavel Horj.

Conform proiectului de lege, alineatul doi al articolului 97 ar urma să stipuleze că “este declarat ales primar candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi valabil exprimate în primul tur de scrutin”, al treilea alineat precizând că “în caz de balotaj se va organiza un nou tur de scrutin la două săptămâni de la primul tur, la care vor participa doar candiaţii care se află în această situaţie”.

Proiectul se află la Senat, în calitate de primă Cameră sesizată

Cele mai citite

Nicușor Dan afirmă la Bookfest că s-a schimbat mentalitatea privind zona istorică a Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, sâmbătă, că se schimbă mentalitatea privind zona istorică a oraşului şi a pledat pentru integrarea acestei...

Ana-Maria Brânză, mesaj trist, dar realist: Este o reuşită faptul că avem un sportiv calificat, pe floretista Mălina Călugăreanu, la Jocurile Olimpice de la...

Fosta campioană olimpică, mondială şi europeană Ana-Maria Brânză a declarat, sâmbătă, că toată lumea trebuie să accepte că pentru scrima românească este o reuşită...

Cel puțin 19 răniți în urma atacurilor rusești auspra rețelelor electrice ucrainene

Cel puţin 19 persoane au fost rănite în urma atacurilor ruseşti asupra reţelei electrice ucrainene produse sâmbătă, au anunţat autorităţile, citate de The Guardian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă