24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialCine este iubita lui Ilie Năstase: vedetă Playboy, milionară şi fostă puşcăriaşă

Cine este iubita lui Ilie Năstase: vedetă Playboy, milionară şi fostă puşcăriaşă

Brigitte Sfăt, fostă favorită a concursurilor de Miss şi actuală proprietară a unor restaurante şi cluburi din Timişoara, este văzută tot mai des în compania lui Ilie Năstase. Ceea ce face însă ca povestea să pară desprinsă dintr-un film cu Al Pacino este faptul că Brigitte a făcut închisoare pentru sechestrare şi răpire de libertate, este soţia şi cumnata unor interlopi şi trece printr-un divorţ din care nu lipsesc şicanele, ameninţările şi incidentele violente.

Atât Brigitte Sfăt, cât şi Ilie Năstase au început să vorbească deschis despre faptul că au o relaţie. Ba mai mult, Năstase, încearcă să îşi sprijine iubita. Potrivit adevarul.ro, el a cerut o audienţă la şeful Poliţiei Timiş. Aceasta, în condiţiile în care atât Brigitte, cât şi soţul ei, Ovidiu Torj, fac plângeri după plângeri, acuzându-se unul pe celălalt de vătămare corporală. Sfăt spune că, în urmă cu două spătămâni, a fost dezbrăcată cu forţa, umilită şi agresată de Torj, în restaurantul lor, în fata angajaţilor. Varianta lui Torj spune însă că fosta soţie a încercat să îi înfigă în inimă un pahar spart pe care l-a folosit pe post de cuţit.

Sfat a depus mai multe plângeri împotriva soţului ei, de-a lungul ulimilor doi ani, dar le-a retras de fiecare dată, motivând apoi că se teme de Torj.

Cum a ajuns Brigitte Sfăt la închisoare

La începutul anilor 2000, Brigitte era una dintre senzaţiile României: a fost aleasă Miss Top Model România, a pozat pentru Playboy, era chemată să prezinte mai ales colecţii de lenjerie. S-a căsătorit cu omul de afaceri timişorean Octavian Sfat, dar acesta a murit în 2002. Brigitte, care avea doar 25 de ani, s-a trezit peste noapte milionară, văduvă şi cu un copil. A continuat afacerile soţului său, ba chiar a început să le extindă.

Tot atunci a intrat însă şi în vizorul procurorilor. Pe motiv că Bogdan Georgiu, managerul unuia dintre cluburile sale, Ramses, a furat bani din casieria firmei, Sfat, aceasta a tocmit doi cunoscuţi ai lumii interlope, Marcel Olteanu si Ovidiu Torj, actualul soţ, pentru a-i da o lecţie. Cei doi erau “de-ai” casei în localurile familiei Sfat. Potrivit procurorilor, Georgiu a fost sechestrat şi bătut timp de zece ore de Olteanu şi Torj.

Georgiu a fost bătut chiar într-un birou al Clubului Discoland, tot proprietate a Brigittei Sfat. Acesta a povestit că a fost maltratat în mod profesionist, cu sticle din plastic pline cu apă, pentru a nu lăsa urme. Bătăuşii i-a fi cerut să platească imediat un miliard de lei despăgubiri pentru lipsurile din gestiune, dar ar fi făcut rost doar de 5.000 de euro pe care i-af dat celor doi. După ce a fost lăsat liber, Georgiu a fugit în judetul Prahova, iar apoi la Bucureşti, unde a făcut plângere penală la poliţie împotriva celor care l-au sechestrat.

Georgiu şi Torj au dispărut însă, iar Brigitte Sfat a fost reţinută. A stat în arest preventiv 60 de zile, apoi a fost eliberată şi judecată în libertate. Când a primit sentinţa de trei ani de închisoare cu executare, Sfat s-a evaporat însă. Le-a scris apoi poliţiştilor, spunându-se că se va preda, dar că înainte vrea să-şi rezolve nişte probleme de sănătate. S-a ţinut de cuvânt, iar poliţiştii au fost surprinşi să o găsească în faţa sediului lor, pentru a fi arestată.

Aerobic şi celulă roz

În perioada cât a stat la închisoare, Sfat a revoluţionat viaţa deţinutelor: a organizat cursuri de aerobic şi i-a convins pe poliţişti să-i aducă vopsea pentru a picta toată celula în roz: pereţii, uşa, partea interioară a vizetei, chiar şi cadrele de metal ale paturilor şi gratiile. “A reprezentat întotdeauna pentru mine culoarea optimismului”, declara ea atunci.
O fostă colegă de celulă, Rada Gabriela Graure, declara pentru Evenimentul zilei că Sfat plângea foarte mult după soţul decedat şi mai ales după copilul lor. Fosta vedetă Playboy declara anul trecut pentru Libertatea: “Am vrut să mă sinucid de ziua mea. A fost un şoc pentru mine faptul că fiul meu a rămas orfan de tată şi la puţin timp şi de mamă. Nici nu ştia că sunt închisă. Familia mea îl minţea că sunt plecată în Germania, iar când venea să mă viziteze îi spuneau că acolo este aeroportul. Sora mea îmi aducea jucării şi îi spuneam că sunt cadouri pe care i le-am adus.

După ce a ieşit din închisoare, Sfat s-a reapucat de afaceri. Cluburile şi restaurantele ei trecuseră însă printr-o perioadă grea: În 2005, sediul firmei sale şi restaurantul Maestro au fost puse sub sechestru de către Administraţia Finanţelor Publice Timişoara, pentru datorii de aproape trei miliarde de lei vechi la stat. S-a căsătorit cu Ovidiu Torj şi s-a ferit să vorbească despre motivele pentru care a ajuns la închisoare. Declaraţia ei este ambiguă: “Am primit bilete de ameninţare la adresa mea şi a familei mele. Am încercat când am ieşit din închisoare să stau în preajma persoanelor care mă pot proteja. Acesta a fost şi motivul pentru care m-am căsătorit şi acum sunt într-un divorţ”, declara Sfat anul trecut.

Cum l-a cunoscut pe Năstase

Sfat nu a rămas în umbră: a dat interviuri, a spus că ar vrea să pozeze din nou pentru Plyboy şi a fost chemată la emisiuni televizate. Aşa a remarcat-o Ilie Năstase: “El m-a văzut într-o emisiune TV, unde venisem pentru că aveam probleme cu nişte interlopi. Fiul meu de nouă ani, din prima căsătorie, primise o moştenire la Arad, iar aceştia încercau să demoleze casa. Când am ieşit de la emisiune, mi s-a spus că am primit un telefon de la o persoană care vrea să mă ajute, dar nu i-am dat importanţă. Peste o lună, pe la şase seara, am primit un apel de la acel număr. Am sunat înapoi şi mi s-a spus că vorbesc cu Ilie Năstase, care vrea să mă ajute. Aşa a început totul,” declară Spat întru-un interviu pentru Libertatea.

Deşi spune că relaţia este abia la început, lucrurile par suficient de serioase încât fostul soţ să-l ameninţe pe Năstase. “Îmi dă zeci de mesaje scrise pe mobil să o las în pace. Eu o susţin. Orice bărbat ar face asta”, a declarat fostul tenismen pentru Adevărul de Seară. Potrivit unor surse citate de ziar, Torj chiar l-ar fi îmbrâncit pe Năstase, dar acesta a negat un astfel de incident.

În urmă cu două săptămâni, Năstase a venit, de la Bucureşti, pe Aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara, unde urma s-o întâlnească pe Sfat şi să plece împreună la Milano. Torj a venit însă la aeroport cu fiica lui şi a Brigittei, cerându-i acesteia să ia şi copilul în vacanţă. Copilul nu avea însă paşaport. “A fost ceva incredibil. Îşi aruncau copilul de la unul la altul şi fetiţa plângea. Era distrusă şi nu înţelegea nimic”, a spus un martor ocular al incidentului, citat de Adevărul de seară.

Sfat spune că relaţia ei cu Năstase e abia la început şi că nu i-a cunoscut încă prietenii şi copiii. Speră să fie împrenună fu fostul tenismen luni, când acesta împlineşte 64 de ani, dar nu a făcut nici un plan special pentru această zi.

Cele mai citite

Un român a fost ucis în Congo iar alți doi sunt răniți

Un cetățean român a fost ucis în Congo iar alți doi români sunt răniți, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al României în ziua...

SUA, Canada și Marea Britanie demască intențiile Rusiei de a influența alegerile din Republica Moldova

SUA, Canada și Marea Britanie avertizează că Rusia vrea să influențeze alegerile din Republica Moldova, din anul 2024, pentru a instala un candidat pro-rus...

Jador și Oana Ciocan vor merge pe drumuri separate. “Da, m-am despărțit”

Despărțire șoc în showbiz-ul românesc. Artistul Jador și Oana Ciocan s-au despărțit, potrivit spuselor cântărețului. În lumea showbiz-ului românesc, Jador și Oana Ciocan au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă