18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialCinci câini, rasa ciobănesc german, anchetaţi de poliţie pentru contrabandă cu ţăgări

Cinci câini, rasa ciobănesc german, anchetaţi de poliţie pentru contrabandă cu ţăgări

Cinci câini, rasa ciobănesc german, au ajuns să fie implicaţi în contrabanda cu ţigări după ce au ajigurat zona în care stăpânii lor îşi desfăşurau activitatea infracţională. Ei aveau rolul să nu lase pe nimeni să se apropie de acel loc şi, cel mai important, să-şi avertizeze stăpânul, atunci când vine poliţia. 

O patrulă a poliţiei de frontieră din Maramureş a observat mai multe persoane care au trecut prin apa râului Tisa, transportând către un imobil, de pe raza localităţii Câmpulung la Tisa, aflat în apropierea frontierei de stat, colete voluminoase.
După ce au fost somaţi, bărbaţii au abandonat coletele în curtea unui imobil şi profitând de terenul accidentat s-au dispersat în direcţii diferite, fugind de la faţa locului.
La cercetarea terenului, într-o anexă aparţinând imobilului mai sus menţionat, poliţiştii de frontieră au descoperit 8 colete ce conţineau ţigări de provenienţă ucraineană.
La solicitarea poliţiei de frontieră, proprietarul imobilului, un cetăţean român în vârstă de 42 de ani, a predat coletele cu ţigări, acesta fiind condus la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

”În urma inventarierii ţigărilor a rezultat cantitatea de 6.500 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 58.500 lei. Totodată, in urma cercetărilor s-a stabilit ca bărbatul folosea cinci câini, rasa ciobănesc german, în vederea asigurării zonei în care se desfăşura acţiunea de contrabanda şi pentru a semnala apariţia echipajelor poliţiei de frontieră care executau misiuni pe acea porţiune”, se arată într-un comunicat al poliţiei de frontieră.

Tigările au fost confiscate.

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, în ultimele 24 de ore, peste 15.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

 

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...
Ultima oră
Pe aceeași temă