14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMasacrul de lângă Craiova a pornit de la o discuție banală. Agresorul...

Masacrul de lângă Craiova a pornit de la o discuție banală. Agresorul a scos pistolul artizanal, a tras la întâmplare pe stradă și apoi s-a sinucis. Polițiștii au găsit un atelier de arme într-un beci

Doi bărbaţi, tată şi fiu, au murit vineri seara, în localitatea Palilula din judeţul Dolj, după ce au fost împuşcaţi de un tânăr timişorean, venit în vizită la iubita sa. Dragoş Furtună, de 28 de ani, s-a supărat că i s-a cerut să-şi mute maşina şi a început să tragă la întâmplare pe stradă. După ce gloanţele lui au lovit patru persoane, timişoreanul s-a împuşcat în cap.

Cearta a pornit de la un subiect banal. Tânărul timişorean şi-a parcat maşina în faţa porţii vecinilor fetei la care a venit în vizită. Cei doi vecini, Ion şi Fabian Trandafir, s-au întors acasă cu tractorul încărcat cu lemne şi doreau să-l bage în curte. Prin urmare l-au rugat pe Dragoş Furtună să-şi mute maşina din faţa porţii lor.

Tânărul s-a enervat şi într-un exces de furie a scos un pistol şi a început să tragă.

„Luă pistolul şi o luă pe uliţă după Fabi, îl împușcă. Am auzit împușcăturile, că stau la două case. A fost decedatul, un prieten de-al meu împuşcat”, a spus un localnic reporterilor Digi24.

Vecinul fetei a murit pe loc, iar fiul acestuia şi-a pierdut viaţa la spital, în urma rănilor foarte grave.

Tot atunci au mai fost împuşcaţi alţi doi oameni care se aflau în preajmă, când pe tânărul timişorean l-a apucat furia.

 „A tras în văru-meo, a dat cu el jos, a căzut jos şi după-aia a mai tras după un vecin”, a povestit un martor la incident.

„N-a avut nimic, eu mă duceam acasă. L-am găsit pe ăla împuşcat jos şi i-am spus să lase arma jos, atât”, a spus o victimă.

Cei doi răniţi au fost transportaţi de urgenţă la spital şi acum sunt în afara oricărui pericol.

Când şi-a dat seama ce a făcut, agresorul şi-a tras un glonţ în cap cu aceeaşi armă. El a murit mai târziu la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

Ancheta

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie şi un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj care a preluat ancheta în acest caz.

 „Am fost şi eu şi am văzut acolo, ceva frânturi de arme, un fel de strung improvizat într-un beci”, a spus primarul din Bucovăț, Marius Cristian Tuță. Agresorul s-a comportat ca un criminal în serie. A avut o altercaţie minoră cu cei doi bărbaţi pe care i-a omorât şi a ieşit pe drum şi a tras după mai multă lume. Bărbatul nu prea avea contact cu vecinii, el a fost plecat cu concubina sa în Germania, iar acum o lună bunica fetei a venit la Primărie să le facă acte pe casă. Ştim că şi tânăra suferă de depresie. Din câte am aflat, în subsolul casei s-a descoperit un atelier de făcut arme artizanale. Suntem şocaţi“, a mai spus primarul.

Din primele verificări se pare că timişoreanul suferea de afecţiuni psihice şi se afla sub tratament.

Localnicii au povestit că agresorul confecţiona arme artizanale, iar în beciul casei oamenii legii au descoperit un adevărat arsenal.  

Poliţişti şi procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au percheziţionat casa în care locuia Dragoş Furtună, iar din imobil au fost confiscate patru arme de foc artizanale şi mai multe cartuşe.

Anchetatorii au audiat, în timpul nopţii, mai mulţi martori care au povestit că între criminal şi victimele sale a avut loc iniţial un conflict verbal care a degenerat în violenţe fizice.

"În cauză s-a întocmit dosar penal pentru omor şi uz de armă fără drept, agresorul nedeţinând permis de port armă", a declarat agent şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Sâmbătă, mai mulţi poliţişti se află în comuna doljeană Bucovăţ, în satul Palilula, pentru a continua cercetările la faţa locului. De asemenea, o echipă de procurori se află şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pentru a-i audia pe Ion Stuparu, care a fost împuşcat în antebraţ, şi pe Vasile Zidaru, care a fost împuşcat în obraz.

Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă