29 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSpecialCâte milioane de euro ne vor costa Vadim şi Severin ?

Câte milioane de euro ne vor costa Vadim şi Severin ?

După un lobbyst fără scrupule şi fără un dram de inteligenţă, România livrează la cheie Parlamentului European şi un eurodeputat proaspăt trimis în judecată pentru că a ameninţat, agresat şi înjurat.

Aşadar, la nici o lună de la cazul Adrian Severin, viaţa publică românească îşi aduce contribuţia la îmbogăţirea experienţei europene comune cu un caz încă şi mai burlesc, cel al lui Vadim Tudor.
Sunt, în ambele situaţii, chestiuni de fond intens dezbătute în ultima perioadă, şi nu am de gând să le reiau şi eu aici.

Pun însă o altă problemă: cum ne-o percepe oare şi ce va înţelege occidentalul mijlociu, odată familiarizat cu isprăvile lui Severin şi Vadim, aceste două VIP-uri politice născute din părinţi incerţi, în bezna dintre finele lui decembrie ’89 şi începutul lui ianuarie ’90?

Vorbesc de percepţia occidentalului mijlociu, pentru că pe el îl vânează Elena Udrea cu spoturi de sute de mii şi milioane de euro pentru a-l atrage într-un concediu idilic în România, cu promisiunea că doar aici va găsi izvorul nesecat al cinstei, omeniei, blândeţii şi ospitalităţii.

 

Cele mai citite

Theate îl sprijină pe “ghinionistul” Lukaku să-și revină pentru Belgia

Fundașul belgian Arthur Theate a declarat că nu are nicio îndoială că norocul lui Romelu Lukaku se va schimba, după ce a văzut trei...

Rareș Bogdan a lăsat un ceas în Secu(Real)itate(a) ce indică mereu Doi și-un sfert

Ilustrație: Marian Avramescu Europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL), Rareș Bogdan, și-ar fi uitat unul dintre ceasurile din deja celebra sa colecție în sediul Realitatea...

Fotbalistul francez Tchouaméni afirmă că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”

Mijlocașul francez al echipei Real Madrid, Aurélien Tchouaméni, a declarat duminică că îl „îngrozesc” opțiunile politice „extreme”, referindu-se la alegerile legislative anticipate din Franța...
Ultima oră
Pe aceeași temă