24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialCarol al II-lea şi Corneliu Coposu, folosiţi în campania electorală

Carol al II-lea şi Corneliu Coposu, folosiţi în campania electorală

Evenimentele plătite din bani publici au devenit rampe de lansare pentru candidaţi

Abia a început campania electorală că, la Arad, unii candidaţi au fost puşi în situaţii jenante de către reprezentanţii partidului care ar trebui să îi ajute. Mihai Răzvan Ungureanu a fost adus la o manifestare a Primăriei Aradului, organizată pe bani publici, unde a fost comparat cu Carol al II-lea şi urcat pe scenă ca să ţină un discurs. Şi Corneliu Coposu se află în campanie electorală: Primăria Aradului a organizat un eveniment pentru dezvelirea monumentului care i-a fost dedicat, amplasat acolo de mai mult timp, pentru a-l prezenta arădenilor pe candidatul Mihail Nemţu.

MRU a devenit Carol al II-lea la Arad

Politicianul Mihai Răzvan Ungureanu, candidatul ARD în Colegiul nr.1 Arad pentru Senatul României, a fost pus în situaţii stânjenitoare tocmai de către cei care ar trebui să îl ajute în campania electorală. După ce cu o săptămână în urmă, la Zilele cartierului Gai, a fost aşteptat cu o vacă colorată din fibră de sticlă şi cu mugete de vacă, urlate printr-un difuzor, la Zilele Cartierului Micălaca l-a aşteptat o altă surpriză. Prezentatorul a repetat de mai multe ori că este un eveniment depolitizat, dar Mihai Răzvan Ungureanu a fost invitat pe scenă şi a ţinut un discurs.

Cel care l-a prezentat l-a comparat pe MRU cu… regele Carol al II-lea, suveranul considerat responsabil de dezmembrarea României Mari, cel care a inaugurat, în anul 1938, prima dintre dictaturile care aveau să dăinuiască în România o jumătatea de secol, dictatura regală. Manifestarea a fost organizată de către Primăria Aradului, care face astfel campanie electorală pe bani publici. Imediat, MRU a fost taxat de către USL şi a ajuns, fără să vrea, să fie implicat într-un scandal public. „USL va sesiza autorităţile electorale şi autorităţile de control financiar, pentru ceea ce noi considerăm finanţare ilegală, din bani publici, a campaniei electorale ARD”, a declarat Marin Lupaş, consilier municipal USL.

Soluţii pentru soţia lui MRU

Mihai Răzvan Ungureanu a declarat că dacă arădenii îi vor acorda voturile necesare şi va deveni senator, îşi va cumpăra o casă în Arad şi îşi va muta aici şi familia. Surse apropiate PDL spun că deja conducerea partidului caută soluţii pentru ca, la finalul campaniei electorale, postul de director al Spitalului Judeţean Arad să fie liber pentru soţia lui MRU, un doctor apreciat la Bucureşti. Aceştia susţin că investiţiile majore în Spitalul Judeţean ar fi tocmai pentru ca soţia lui MRU să nu fie directorul unui spital oarecare, de provincie. Investiţiile la Spitalul Judeţean Arad sunt mari, au început de când acesta a fost preluat de către Consiliul Judeţean Arad. Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu (PDL), spune că doreşte să modernizeze spitalul, astfel încât arădenii să nu mai plece la tratament în Ungaria.

Corneliu Coposu invocat în campania electorală a ARD

După Carol al II-lea a venit şi rândul lui Corneliu Coposu să se afle în campanie electorală la Arad. Ţărăniştii l-au comemorat pe Senior sâmbătă, iar Primăria şi candidaţii ARD, duminică. Manifestarea organizată de Primărie a constat în dezvelirea bustului lui Corneliu Coposu, care se află de fapt pe acel amplasament de mai mult timp. Mihail Neamţu, candidatul ARD în Colegiul nr.1 Arad pentru Camera Deputaţilor, a rostit un discurs cât jumătate din tot evenimentul. Primarul Gheorghe Falcă a ţinut să o salute public, în discursul său, pe deputata Claudia Boghicevici, candidatul ARD în Colegiul nr. 2 Arad pentru Camera Deputaţilor. Ambii candidaţi au fost puşi într-o situaţie oarecum jenantă deoarece au participat la dezvelirea unui monument care a fost amplasat cu mai mult timp în urmă pe acel amplasament.

Cele mai citite

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...

Șeful CE nu va exclude cooperarea cu parlamentarii de extremă-dreapta ai Europei

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a răspuns din nou criticilor care au denunţat disponibilitatea sa de a coopera cu grupurile de dreapta...

Taylor Swift, comparată cu Madonna, Michael Jackson sau Beatles. Marius Moga: “Cred că este un fenomen”

Taylor Swift este un fenomen global și un adevărat titan în industria muzicală. Cu 14 premii Grammy la activ, dintre care patru pentru albumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă