27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialCanadienii sar în apărarea Elenei Udrea: nu este politicianul cu cele mai...

Canadienii sar în apărarea Elenei Udrea: nu este politicianul cu cele mai scumpe haine!

Ministrul Turismului a ajuns în atenţia canadienilor cu o rochie marca Dolce & Gabbana care costă de trei ori mai mult decât salarul lunar mediu al unui român, potrivit cbc.ca.

Elena Udrea s-a apărat spunând că rochia cu stele pe care a purtat-o la o conferinţă de presă în data de 16 august a costat mai puţin decât susţin jurnaliştii. Mai exact, a costat în jur de 1.275 de dolari şi a fost un cadou de la soţul ei. Cu toate acestea, susţine presa canadiană, preţul rămâne mult mai mare decât ce câştigă un român obişnuit într-o lună. Potrivit calculelor lor, salariul mediu câştigat de un român este de aproximativ 450 de dolari după plata taxelor.

Unii au acuzat-o pe Udrea, cunoscută şi peste hotare pentru gusturile ei scumpe în materie de haine şi încălţăminte, că nu este solidară cu românii în vremurile grele din punct de vedere economic prin care trece ţara noastră. Udrea a recunoscut, mai târziu, că se poate să fi comis o greşeală purtând rochia. „Dacă aş fi ştiut dinainte ce discuţii ar fi stârnit rochia, nu aş fi purtat-o niciodată,” a comentat Ministrul Turismului.

Elena Udrea nu este, însă, singura care a intrat în gura presei pentru gusturile ei în materie de modă. În 2008, membra Partidului Republican din SUA Sarah Palin a cheltuit 150.000 de dolari pentru o nouă garderobă, cu ocazia candidaturii ei pentru postul de vicepreşedinte.

Tot în SUA, Prima Doamnă, Michelle Obama a fost lăudată pentru simţul ei estetic şi alegerile ei ceva mai puţin costisitoare, precum şi pentru faptul că le face reclamă designerilor în devenire.

Criticii modei au lăudat-o şi pe Regina Rania a Iordaniei pentru stilul ei elegant şi fermecător, dar şi pe liderul libian Muammar Gaddafi, care nu ţine cont de trend-uri ci are, mai degrabă, un stil personal.

Fosta Primă Doamnă a Filipinelor, Imelda Marcos, a devenit cunoscută pentru uriaşa ei colecţie de pantofi, în vreme ce Mary, Prinţesa Moştenitoare a Danemarcei, a fost catalogată de revista Vanity Fair drept una dintre cele mai elegante persoane din lume.

Prima Doamnă a Franţei, Carla Bruni Sarkozy, şi-a început cariera ca model, iar Cristina Fernandez de Kirchner, Prima Doamnă şi preşedinte al Argentinei, este considerată un model demn de urmat în materie de modă.

Alegerile Iuliei Timoşenko, fostul premier al Ucrainei, în materie de haine au atras atenţia, dar coafura ei cu coadă împletită rămâne simbolul ei.

Fosta femeie politician din Canada, Belinda Stronach, a ales să poarte haine făcute la croitor de-a lungul carierei sale.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, despre valorile partidului PNL: “Nu s-a schimbat nimic”

La lansarea candidaţilor liberali din judeţul Argeş, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat vineri că, deși valorile tradiţionale ale partidului au rămas neschimbate, contextul...

Circulația pe Transalpina, oprită în acest weekend

Circulaţia rutieră va fi oprită, sâmbătă şi duminică, pe drumul naţional DN 67C, pentru desfăşurarea competiţiei sportive „Transalpina Master Challenge”. Potrivit Direcției Regionale de Drumuri...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă