31.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialCălăul grupării Stat Islamic, supranumit 'Buldozerul', ar fi fost capturat în Siria

Călăul grupării Stat Islamic, supranumit ‘Buldozerul’, ar fi fost capturat în Siria

Călăul grupării jihadiste Stat Islamic (SI) supranumit ‘Buldozerul’ a fost capturat în Siria, conform unei noi înregistrări, relatează joi cotidianul britanic Express, preluat de Agerpres

‘Buldozerul’, supranumit astfel deoarece cântăreşte aproape 130 de kilograme, a devenit unul dintre luptătorii emblemă ai Stat Islamic în luna octombrie a anului trecut când a tăiat cu un satâr mâna şi piciorul unui adolescent, notează publicaţia. 

Individul cu o statură masivă a comis mai multe acte oribile în faţa unor mulţimi de privitori în teritoriul controlat de gruparea jihadistă, scrie Express. 

În noua înregistrare video călăul dezbrăcat până la brâu apare legat cu mâinile la spate într-un pick-up. 

Acest fanatic cu o statură impresionantă, ale cărui naţionalitate şi identitate nu sunt cunoscute, este o figură populară printre jihadişti şi poartă o mitralieră atât de mare încât de obicei este montată pe pick-up. 

Pe lângă călăul britanic Jihadi John, al cărui nume real este Mohammed Emwazi, el este una dintre cele mai vizibile figuri în mai multe înregistrări video produse de grupare. 

Într-una dintre aceste înregistrări, jihadistul executa brutal trei combatanţi kurzi pe străzile unui oraş irakian în plină zi. De asemenea, călăul jihadist a executat un adolescent pentru crima de a fi ascultat muzică pop occidentală, notează cotidianul Express pe site-ul său. 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă