28.3 C
București
vineri, 21 iunie 2024
AcasăSpecialBilanţ DNA: Numărul persoanelor condamnate definitiv în dosare DNA în 2011 s-a...

Bilanţ DNA: Numărul persoanelor condamnate definitiv în dosare DNA în 2011 s-a dublat faţă de 2010

Numărul persoanelor condamnate definitiv de instanţe în dosare instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie a crescut, în 2011, cu 93,5% faţă de 2010, informează Agerpres.

Printre persoanele condamnate definitiv numărându-se doi deputaţi şi un fost deputat, un subprefect, cinci primari şi trei viceprimari de comună, doi membri ai consiliului local, patru magistraţi, cinci avocaţi, 26 de poliţişti, patru ofiţeri şi subofiţeri ai ISU, opt lucrători vamali, patru comisari ai Gărzii Financiare şi trei comisari ai Gărzii de Mediu, potrivit bilanţului activităţii DNA pe anul trecut.

De asemenea, a crescut considerabil suma prejudiciilor reţinute prin rechizitorii (1.436 milioane de lei – echivalent a 333 milioane de euro, faţă de 878 milioane de lei – echivalent a 204 milioane de euro în 2010).

În 2011 a crescut şi numărul căilor de atac (apeluri şi recursuri) declarate de procuror şi admise de instanţe, cu 45%, respectiv 25% faţă de anul precedent, potrivit bilanţului.

“A crescut cu 90% numărul inculpaţilor trimişi în judecată în stare de arest preventiv (223 comparativ cu 117 în anul 2010), infracţiunile reţinute prin actele de sesizare au acoperit toată sfera de incriminări atribuite în competenţa DNA”, se mai arată în raportul de bilanţ.

Cele mai citite

Apple amână lansarea funcțiilor bazate pe inteligență artificială în Europa

Apple va amâna lansarea a trei noi funcții de inteligență artificială, deoarece normele de referință ale Uniunii Europene în domeniul tehnologiei îi cer să...

UE aprobă un ajutor de stat de aproximativ 3 miliarde de euro pentru construirea unui sistem de conducte de hidrogen

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de aproximativ 3 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) planificat de Germania pentru construirea unui...

Diana Șoșoacă vrea să candideze la președinție

Diana Şoşoacă, președinta partidului SOS România, a anunțat într-un video postat pe o rețea socială că intenționează să candideze la alegerile prezidențiale. În mesajul...
Ultima oră
Pe aceeași temă