37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăEconomieUE aprobă un ajutor de stat de aproximativ 3 miliarde de euro...

UE aprobă un ajutor de stat de aproximativ 3 miliarde de euro pentru construirea unui sistem de conducte de hidrogen

Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de aproximativ 3 miliarde de euro (3,2 miliarde de dolari) planificat de Germania pentru construirea unui sistem de conducte de hidrogen cunoscut sub numele de Hydrogen Core Network (HCN), scrie Reuters.

Berlinul intenționează să ofere garanții financiare pentru a permite întreprinderilor care construiesc și exploatează rețeaua în valoare de 20 de miliarde de euro să obțină împrumuturi mai avantajoase pentru a acoperi pierderile inițiale în timpul fazei de creștere de la 2025.

Coaliția de guvernare din Germania a convenit în aprilie asupra mecanismului de finanțare și a prelungit termenul de construcție cu cinci ani, până în 2037, oferind totodată protecție investitorilor în caz de faliment.

Multe țări iau în calcul hidrogenul, care poate fi generat din energie eoliană și solară pentru o formă mai stocabilă de energie verde, care ajută să ajungă la emisii nete zero de gaze cu efect de seră.

Hidrogenul este considerat pe scară largă drept singura sursă de energie fără emisii de dioxid de carbon posibilă pentru multe procese din industria grea, inclusiv din sectoarele oțelului, produselor chimice, rafinării, sticlei și ceramicii.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă