27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialBeneficiile inotului pentru bebelusul tau

Beneficiile inotului pentru bebelusul tau

Cum deja ai observat ca lui bebe ii place balaceala in cadita, afla cum il poti ajuta inca de mic sa transforme inotul intr-o activitate care sa-i aduca o multime de beneficii.

Pe langa faptul ca este distractiv, inotul este un sport care il ajuta pe cel mic sa se dezvolte armonios atat fizic, cat si psihic si…nu este doar pentru copilasii care stiu deja sa mearga, ci si pentru cei care abia isi tin singuri gatul.

Citeste si Primii pasi in sport

Nu e prea mic?

Nu, nu e prea mic. Ellie si William Trykush, doi copilasi din Marea Britanie sunt cel mai bun exemplu in acest sens. Ei pot inota pe o lungime de 25 de metri in bazinele pentru adulti. Nimic deosebit pana acum, dar daca precizam ca micutii gemeni au doar noua luni, parca e ceva, nu? Si unde mai pui ca au fost nascuti prin cezariana, cu o luna inainte de termen si au invatat singuri, singurei sa inoate, intr-o vacanta in Cipru.

Incepand cu varsta de trei luni, il poti da pe copilasul tau la cursuri de inot. Bebelusul nu va fi in pericol niciun moment, caci va avea un partener de nadejde: pe tine!

Citeste si Ai grija de sanatatea copilului tau prin sport

Informatii generale

Apa din piscinele pentru bebelusi trebuie sa aiba 32º C. O sedinta de inot dureaza intre 30-45 minute si este obligatoriu ca cel mic sa aiba costum de baie.

La piscina se gasesc jucarii specifice precum ratuste sau mingi, dar si obiecte plutitoare, care il vor sustine pe cel mic.

Citeste mai multe beneficii ale inotului pe mami.ro.

Cele mai citite

Ministrul Apărării, despre sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Sprijinul "ferm" pentru state precum Ucraina şi Republica Moldova şi o abordare cuprinzătoare a securităţii în regiunea Mării Negre sunt "esenţiale", pe termen scurt...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...
Ultima oră
Pe aceeași temă