15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialAudierile în procesul lui Cristian Cioacă vor fi reluate luni

Audierile în procesul lui Cristian Cioacă vor fi reluate luni

Judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti vor relua, luni, audierile în procesul lui Cristian Cioacă, fostul poliţist condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

Şedinţa de judecată este programată cu începere de la ora 10,00. Pentru acest termen au fost citaţi doi martori, Luminiţa Georgeta Serian pe partea penală şi Nicolae Cristoloveanu pe partea civilă.

Instanţa a mai dispus la termenul anterior, din 16 decembrie 2013, emiterea unor adrese către toate instituţiile cărora li s-a solicitat prezentarea unor probe, respectiv expertize medico-legale sau documente. De asemenea, părţilor civile din dosar li s-a cerut să precizeze cuantumul total al daunelor materiale pe care le solicită.

Instanţa de apel a audiat deja, la termenele anterioare, mai mulţi martori din dosar. Au fost, de asemenea, vizionate mai multe probe materiale, printre care şi înregistrări video din noaptea dispariţiei Elodiei Ghinescu, imagini în care apare Cristian Cioacă.

Cristian Cioacă a fost condamnat de Tribunalul Argeş, pe 2 iulie 2013, la 21 de ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi la doi ani de închisoare pentru profanare de morminte, urmând să execute 22 de ani de detenţie.

Sentinţa instanţei de fond a fost atacată ulterior cu apel de toate părţile implicate. Cererile au fost formulate de inculpat, de mama şi fratele Elodiei Ghinescu, în calitate de părţi civile în dosar, precum şi de procurori.

Inculpatul a fost obligat, prin sentinţa Tribunalului Argeş, să plătească echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului său minor Patrick, în calitate de parte vătămată. Emilia Ghinescu, mama Elodiei, ar urma să primească daune morale de 100.000 de euro, iar fratele Elodiei, Robert Ghinescu, de 50.000 de euro. Cioacă a fost obligat şi la plata sumei de 135.000 de lei cheltuieli judiciare către stat.

Cristian Cioacă este încarcerat la Penitenciarul Colibaşi, unde a fost transferat pe 30 ianuarie 2013.

Inculpatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi profanare de morminte, el fiind acuzat că şi-a ucis soţia, avocata Elodia Ghinescu, în august 2007. Cristian Cioacă se află în arest preventiv din data de 5 decembrie 2012.

Cele mai citite

Max Verstappen obține a 59-a victorie din cariera sa în Campionatului Mondial de Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, reprezentând echipa Red Bull, a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, desfășurat duminică la Imola, Italia. Aceasta reprezintă a...

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat dejucarea unei tentative de lovitură de stat

Armata din Republica Democratică Congo a anunţat duminică că a dejucat o tentativă de lovitură de stat, la care au participat atât străini, cât...

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 19 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 19 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 19 mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă