17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialATENTAT CU BOMBĂ la Universitatea "Cuza". Clădirea a fost verificată de pirotehnişti....

ATENTAT CU BOMBĂ la Universitatea “Cuza”. Clădirea a fost verificată de pirotehnişti. Vezi ce au descoperit

Activitatea în clădirea Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi unde un bărbat a detonat un dispozitiv exploziv, a fost reluată, luni după-amiază, relatează Mediafax.

Rectorul Universităţii Tehnice “Gheorghe Asachi”, Ioan Giurmă a precizat că activitatea în corpul A al Universităţii “Al. I Cuza”, unde funcţionează Facultatea de Electronică şi Telecomunicaţii, a fost reluată în jurul orei 15.30, după ce, timp de şase ore, pirotehniştii au verificat toate încăperile.

 Citeşte şi Ce spune Ponta despre ATENTATUL de la Iaşi

“A fost o activitate minuţioasă a pirotehniştilor, care au scotocit peste tot. Nu s-au găsit şi alte materiale explozibile, astfel că activitatea în clădire s-a reluat fără probleme în cursul după-amiezii. Nici nu există o activitate intensă în această perioadă în universitate. Sesiunea s-a încheiat, acum sunt doar examenele de licenţă”, a declarat rectorul Ioan Giurmă.

El a afirmat că examenul de licenţă pe care urma să-l susţină luni studenţii Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii a fost reprogramat pentru săptămâna viitoare.

Luni dimineaţă, în jurul orei 9.30, un bărbat a intrat într-o sală de curs a Facultăţii de Electonică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi, care funcţionează în Corpul A al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”, unde se aflau patru cadre didactice şi 40 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă.

 Citeşte şi Rectorul Universităţii Tehnice Iaşi: Paza este asigurată de noi, dar nu-l consider vinovat pe paznic

Bărbatul, fost pacient al Spitalului de Psihiatrie Socola, a ameninţat că va detona o bombă.Din primele investigaţii, Oliver Stan ar fi activat declanşatorul, dar, deoarece capsa ar fi fost deja utilizata, bomba nu a explodat. La scurt timp acesta a fost imobilizat de doi studenţi şi predat Poliţiei.

Cele mai citite

România, codașa UE la studii superioare

Datele publicate la începutul acestei săptămâni de Eurostat arată că țara noastră se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE) în ceea ce...

Clienţii Raiffeisen din Rusia nu vor mai putea efectua plăţi în dolari din 10 iunie

Subsidiara din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International a anunţat miercuri că plăţile iniţiate în dolari nu vor mai fi disponibile începând...

Peste 700 de rețete pentru Ozempic au fost falsificate. Administratorul unei clinici private, printre cei reținuți

Miercuri, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a anunțat reținerea a 13 persoane implicate într-o rețea care ar fi falsificat peste 700 de...
Ultima oră
Pe aceeași temă