27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAtacul din Finlanda, soldat cu 6 morti

Atacul din Finlanda, soldat cu 6 morti

Trei femei si un barbat au fost ucise in mall-ul din apropiere de Helsinki cu o arma de calibrul noua milimetri, iar identitatea autorului, in varsta de 43 de ani, ar fi cunoscuta de politie, relateaza YLE, citat de CNN.

Patru persoane au fost ucise de un barbat inarmat, care a deschis focul intr-un centrul comercial din Finlanda. Potrivit MTV, a fost vorba de un singur autor, pe care politia il cauta inca.

Anterior, politia finlandeza declarase pentru France 24 ca nu este clar daca o singura persoana a fost implicata in incidentul armat de la mallul din apropiere de Helsinki sau daca exista mai multi autori.

Un barbat imbracat in negru a fost vazut indreptandu-se spre Citymarket, un alt magazin alimentar.

Mallul a fost evacuat in intregime.

Potrivit informatiilor disponibile, focurile de arma au fost trase in jurul orei 10.20 ora Romaniei.

 
Potrivit YLE, a cincea victima a fost gasita intr-un apartament din Espoo, iar MTV3 a spus ca este vorba despre o femeie. Victima, gasita la pranz, dupa ce fusese impuscata mortal, este fosta partenera a suspectului in cazul atacului armat de la centrul comercial, au declarat anchetatorii, in cadrul unei conferinte de presa. Politia considera ca atacul este legat de motive de ordin privat. Potrivit presei finlandeze, fosta partenera a suspectului lucra la galeria comerciala unde s-a produs atacul, iar suspectul avea interdictie legala de a se apropia de aceasta.

A sasea victima este chiar presupusul atacator, kosovarul Ibrahim Shkupolli, un barbat in varsta de 43 de ani, deja condamnat pentru violente comise cu ajutorul armelor, a declarat Jyrky Kallio, comisar in cadrul politiei din Espoo, care a publicat o fotografie a suspectului. Politia spune ca acesta este inarmat si a precizat ca barbatul traia in Finlanda "de ceva vreme".

Un reporter al MTV3, Pout Anan, a declarat, pentru CNN, ca, potrivit zvonurilor, gelozia l-ar fi determinat pe barbat, implicat intr-o relatie amoroasa, sa comita atacul. Politia nu a confirmat deocamdata motivul atacului.

Angajatii magazinului au fost evacuati atat de rapid incat nici nu au avut timp sa-si puna paltoanele pe ei, iesind in strada in tricouri la o temperatura de minus 10 grade.

Compania feroviara VR a anuntat ca trenurile nu se opresc in statia Leppävaara, aflata in apropierea mallului.

Potrivit informatiilor disponibile, focurile de arma au fost trase in jurul orei locale 10.20.

Incidentul armat este al treilea major inregistrat in ultimii doi ani in Finlanda.

Cele mai citite

FOTO. Incendiu la o pensiune din Alba

Zeci de pompieri militari din Aiud şi Alba Iulia intervin în municipiul Aiud pentru stingerea unui incendiu izbucnit iniţial, în cursul nopţii, la un...

Elevul care a decedat în 2006, Carlos Acutis, va fi canonizat

Papa Francisc a recunoscut miercuri a doua minune atribuită lui Carlo Acutis, un adolescent italian devotat răspândirii credinței catolice. Decizia suveranului pontif deschide astfel...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...
Ultima oră
Pe aceeași temă