21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAstazi ne trezim dimineata cu cativa fulgi

Astazi ne trezim dimineata cu cativa fulgi

In tara. In estul si sudul tarii, mai ales in prima parte a zilei, izolat conditii de ninsoare slaba. Vant cu intensificari in Dobrogea si la munte. Maxime -4…4°C; minime -13…-3°C, mai coborate in depresiuni. Local, in nord si centru si izolat in rest ceata asociata cu depunere de chiciura. Presiunea atmosferica, stationara, la valori ridicate.
Zapada la munte. Predeal – 26 cm, Semenic – 116 cm, Stana de Vale – 45 cm, Vladeasa – 18 cm, Paltinis – 49 cm, Iezer – 14 cm, Sinaia 1500 – 70 cm, Cuntu – 83 cm, Vf. Omu – 77 cm, Ceahlau Toaca – 41 cm, Parang – 36 cm, Lacauti – 94 cm, Vf. Cristianu Mare – 87.

Maine, doar nori

In tara. Cer partial noros. Local, in zonele joase ceata asociata cu depunere de chiciura. Maxime -3…6°C; minime -12…-2°C, mai scazute in depresiuni. Presiunea atmosferica, stationara la valori ridicate.

Comentariul specialistului

Deasupra celei mai mari parti a continentului predomina un camp de presiune ridicat, care va tine la distanta de tara noastra sistemele frontale principale. Ca urmare, in zilele urmatoare principalele fenomene meteo demne de semnalat vor fi ninsorile slabe, ce vor cadea izolat in regiunile estice si sudice – in aceasta dimineata si ceata asociata cu depunere de chiciura -, care se va produce mai ales in zonele joase din nord si centru.

In Europa, ploi si ninsori slabe

In extremitatile de vest si de sud va ploua; in cea de est si de sud-est va ninge slab; in rest, innorarile vor fi temporare, dar va fi ceata, mai ales in orele diminetii. Temperatura aerului nu va avea variatii importante.

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

Papa Francisc spune că tensiunile și dezbaterile sunt inevitabile într-o societate modernă

Argumentele și tensiunile sunt inevitabile în societatea modernă și nu ar trebui să fie ascunse sub preș, a declarat sâmbătă Papa Francisc, avertizând că...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă