22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialArtiştii Operei cântă aria frigului

Artiştii Operei cântă aria frigului

Artiştii lirici de la Opera Naţională Română din Cluj l-au lăsat baltă, ieri, pe regizorul Tompa Gabor. Artiştii au părăsit repetiţiile la opera „ Don Giovanni” de Mozart deoarece în sala de spectacole este mai frig decât afară.

“În sală este frig, iar un artist are nevoie de o temperatură constantă. Avem nevoie de o temperatură minimă de 18 grade, iar acest lucru este trecut şi în contractul colectiv de muncă. Or, în sală, cu reflectoare şi aerotermă cu tot, abia se fac 16 grade”, a declarat Dan Dumitrana, care face parte din distribuţie.

In fiecare an, centrala termică a clădirii trebuie avizată de ISCIR, dar pentru că nu este amplasată într-o clădire separată de cea a Operei şi pentru că nu îndeplineşte anumite norme, instituţia abilitată nu eliberează acest aviz.

Probleme cu repetiţie

“Ne trezim în fiecare toamnă că nu ne merge centrala şi că e frig. În fiecare an avem aceeaşi problemă. Asta pentru că directorul Operei toată vara a lipsit, iar de problemele de acest gen nu s-a ocupat nimeni”, a spus şi liderul sindicatului Ars Transilvania, Dan Gâdea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al operei, Dan Bădilă, a explicat că nu directorul Rareş Trifan este abilitat să rezolve această problemă, deoarece clădirea este administrată de cei care conduc Teatrul Naţional. “Banii pentru rezolvarea problemelor cu centrala au fost trimişi de minister şi au intrat în cont de câteva zile”, a declarat Dan Bădilă, care a spus că cel mai probabil situaţia va fi remediată de conducerea teatrului clujean. Premiera a fost programată pentru data de 11 octombrie.

Cele mai citite

Elicopterul președintelui Iranului a aterizat forțat. Nu se cunoaște starea liderului iranian

Elicopterul care îl avea la bord pe președintele Iranului, Ebrahim Rayeesi, a aterizat forțat, iar echipele de salvare fac eforturi să ajungă la locul...

ANCOM: Veniturile raportate de sectorul telecom din România au stagnat la 3,4 miliarde de euro, în 2023

Numărul utilizatorilor de Internet fix care au ales servicii prin fibră optică a ajuns la cinci milioane, la finele anului 2023, în creştere cu...

Asfaltări din bani publici în curțile votanților PSD la Râmnicu Sărat

În Râmnicu Sărat, Administrația Domeniului Public (ADP) a fost acuzată de practici discutabile în contextul campaniei electorale. Din imaginile surprinse se poate observa...
Ultima oră
Pe aceeași temă