20.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăSpecialAntonescu: Sper intr-o coalitie a bunului simt, in care ar putea intra...

Antonescu: Sper intr-o coalitie a bunului simt, in care ar putea intra si Oprescu

Candidatul PNL la Presedintie, Crin Antonescu, a declarat, duminica, la Targu Mures, ca "dupa inlaturarea sistemului reprezentat de Traian Basescu si Mircea Geoana" s-ar putea sa fie nevoie de o "coalitie a bunului simt", in care ar putea intra si Sorin Oprescu.

Intrebat, intr-o conferinta de presa, daca impartaseste ideea lui Romeo Stavarache, seful de campanie al PNL, care a declarat in fata alegatorilor din Targu Mures ca este nevoie de un "chirurg" pentru a inlatura "cancerul", Antonescu a spus ca nu are nicio intelegere cu Sorin Oprescu, dar ca acesta ar putea face parte dintr-o "coalitie a bunului simt" care s-ar forma dupa inlaturarea sistemului reprezentat de Traian Basescu si Mircea Geoana, relateaza corespondentul Mediafax.

"Nu exista niciun fel de intelegere (cu Sorin Oprescu – n.r. Mediafax). Cred in continuare ca Sorin Oprescu este unul dintre candidatii cu sanse reale, inclusiv de a intra in turul al doilea, inclusiv de a castiga Presedintia Romaniei. (…) Suntem intr-o batalie nu doar cu Traian Basescu, ci cu oricine crede ca poate continua acest sistem, fara Traian Basescu. Eu nu vreau sa mai continui acest sistem, nici cu Basescu, nici cu Geoana. Suntem intr-o batalie in care s-ar putea sa fie nevoie si sper sa fim capabili sa facem o coalitie a bunului simt, pentru o Romanie de bun simt. O coalitie de bun simt in care sa intre oameni intr-adevar capabili sa ofere aceasta sansa Romaniei – cum este Sorin Oprescu, cum este Klaus Iohannis, cum este Andrei Marga, cum sunt atatia altii, cum sunt multi oamen, hotarati sa se lupte pentru aceasta sansa a Romaniei", a spus Antonescu. El a precizat ca face aceasta declaratie "de principiu", intrucat "deocamdata" este in competitie cu Sorin Oprescu.

In acelasi context, candidatul liberal a sustinut ca, in prezent, se fac sondaje atat impotriva lui, cat si impotriva lui Oprescu.

"Contest inca o data sondajele clar facute si contradictoriu si necredibil si care sunt facute impotriva mea si impotriva lui Sorin Oprescu. Noi suntem cei doi oameni carora li se iau procente asa, cate sapte, cate opt, cate cinci (procente – n.r.)", a adaugat Antonescu.

Candidatul PNL la prezidentiale, Crin Antonescu, a declarat sambata, la Antena 3, ca are intentia de a negocia cu Sorin Oprescu o retragere a acestuia din cursa pentru prezidentiale si sprijinirea sa la prezidentiale, daca lucrurile decurg "intr-o anumita maniera catre finalul campaniei". Liderul PNL a preciazat insa ca in momentul in care spune ca are o asemenea intentie sau dorinta nu doreste sa-l ofenseze pe Sorin Oprescu care are inca sansa de a se califica in turul II si de a deveni presedinte.

Cele mai citite

Un bărbat cu permisul suspendat a intrat într-o audiere online la instanță în timp ce conducea

Un judecător din Michigan a rămas surprins când un bărbat care a fost acuzat că a condus cu permisul suspendat a apelat la o...

Rusia – Ucraina, ziua 827. Voluntarii ruși din “Freedom of Russia Legion” donează echipament pentru armata Ucrainei

Cetățeni ruși care fac parte din gruparea "Freedom of Russia Legion" au prezentat o donație de echipamente militare care urmează să fie livrate armatei ucrainene. Evenimentul s-a...

GRECO al Consiliului Europei solicită reglementări mai stricte pentru prevenirea corupției în funcțiile înalte ale guvernelor centrale

Strasbourg, 30.05.2024 - Grupul de State împotriva Corupției (GRECO) al Consiliului Europei a cerut guvernelor să adopte reglementări mai stricte pentru a preveni corupția...
Ultima oră
Pe aceeași temă