25 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAndrei Daescu, in Top 10 al Statelor Unite ale Americii

Andrei Daescu, in Top 10 al Statelor Unite ale Americii

» Multi romani au fost atrasi si au incercat sa indeplineasca visul american. Putini au reusit insa. Printre cei care nu au dezamagit se numara si tenismenul Andrei Daescu, care a inregistrat performante pe care cei de la Oklahoma University nu le vor uita niciodata.

La varsta de 19 ani a primit o bursa sportiva pentru a juca tenis la Universitatea Oklahoma pe care nu a refuzat-o. Inca din primul an petrecut dincolo de Ocean si-a aratat calitatile, iar in al doilea an a reusit sa ajunga printre cei mai buni 16 tenismeni dintr-un numar de aproximativ 10.000 de sportivi din colegiile americane, devenind totodata si jucatorul numarul unu al facultatii.
Anul 2009, cel putin al doilea semestru al acestui an, a fost unul exceptional pentru Andrei Daescu. A reusit cea mai mare performanta din istoria Universitatii Oklahoma pe aceasta ramura sportiva. Tanarul sportiv roman a devenit vicecampion al Statelor Unite ale Americii, fiind primul tenisman al institutiei de invatamant din Norman, care ajunge in finala campionatului national. Dupa un asa sezon de toamna, Andrei Daescu a revenit in tara pentru a petrece sarbatorile de iarna alaturi de familie. "Este bine sa fiu acasa. Ultima data cand am fost la Bucuresti s-a intamplat acum doi ani. A trecut ceva timp. Nu pot sa spun ca m-a speriat ceea ce am gasit aici, dar e haos. Zapada a facut ca traficul sa fie infernal", ne-a spus tanarul tenisman.

Desi aflat in vacanta, Andrei nu a renuntat la antrenamente. In fiecare zi, mai putin in zilele de Craciun, a urmat un program de pregatire stabilit de catre John Roddick, antrenorul echipei de tenis a Universitatii Oklahoma, unde sportivul roman este considerat cel mai bun jucator. "Trebuie sa ma mentin intr-o forma fizica buna. Alerg, joc tenis sau fotbal. Am jucat si putin squash. Este un sport care pare a fi tenis, dar difera foarte mult. In ceea ce priveste mancarea traditionala romaneasca de Craciun, nu pot spune ca am avut probleme. Mi-era dor sa mananc niste sarmale. Dar nici nu am facut exces. Cum am mai spus trebuie sa fiu in forma fizica buna, pentru ca o data ce ma intorc in SUA incepem pregatirea sezonului de primavara, care debuteaza la sfarsitul lunii ianuarie", a spus Andrei Daescu.

Acest an se anunta unul foarte important pentru tenismanul in varsta de 22 de ani. Primele obiective sunt participarea la campionatul national al SUA alaturi de echipa Universitatii Oklahoma, debutul in circuitul profesionist si absolvirea facultatii la finalul anului. "Eu cred ca avem sanse. Anul trecut am fost aproape. Cu doua etape inainte de final eram intre echipele calificate la turneul national. Am pierdut insa ultimele meciuri si am ajuns pe locul 46, cu doua pozitii mai jos decat ultima calificata", a spus Andrei.

Primul turneu al anului pentru Andrei Daescu si ceilalti romani de la Oklahoma University, Costin Paval si Ionut Beleleu, se desfasoara in perioada 29 ianuarie-1 februarie, in California. Meciurile pe care le vor disputa la Stanford conteaza pentru calificarea pe tabloul principal al Campionatului national pe echipe indoor al SUA. Oklahoma, al carui jucator numarul unu este Andrei Daescu, face parte dintr-o grupa cu San Diego State, UNCW si Stanford. Primul meci va fi impotriva celor de la San Diego, pentru ca in cazul unei victorii sa dea piept cu formatia-gazda a miniturneului. O noua victorie ar duce Oklahoma la turneul national. "In primul meci nu ar trebui sa avem prea mari probleme. Totusi nu cred ca, desi San Diego State sunt clasati departe de noi in clasament, undeva pe locurile 70, nu trebuie sa-i subestimam. Sunt convins ca daca ne contram foarte bine vom castiga. Apoi va fi mai greu, pentru ca vom juca mai mult ca sigur impotriva celor de la Stanford, locul 7 national. Dar asta nu inseamna ca ne dam batuti dinainte",
a spus liderul tenismenilor de la Oklahoma.

Intercollegiate Tennis Association (ITA) din Statele Unite ale Americii a dat ieri publicitatii clasamentul inaintea sezonului de primavara, in care se va disputa campionatul pe echipe. In urma rezultatelor din toamna anului trecut, Andrei Daescu a urcat de pe pozitia 40 pana pe locul 10, fiind totodata liderul clasamentului regional in zona Centrala a Statelor Unite ale Americii. Ceilalti doi romani, Ionut Beleleu si Costin Paval, ocupa pozitiile 59, respectiv 69. "Sunt foarte mandru de evolutia din toamna a baietilor nostri, iar jocul bun prestat de ei s-a reflectat si in clasamentul publicat de ITA. Urmeaza un sezon de primavara foarte greu, dar ei au calitatile necesare pentru incheia cu succes anul competitional", a spus tehnicianul Universitatii Oklahoma, John Roddick.

Cele mai citite

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Agenția anticorupție din Ucraina investighează o presupusă scurgere de informații

Principalul responsabil anticorupție din Ucraina și-a suspendat vineri adjunctul principal, în timp ce anchetatorii investighează o presupusă scurgere de informații în cadrul unei agenții...
Ultima oră
Pe aceeași temă