32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAncheta despre un reportaj CNN

Ancheta despre un reportaj CNN

Politistii din Sibiu incearca sa stabileasca daca femeia care a aparut intr-un reportaj difuzat recent de postul de televiziune CNN a dorit cu adevarat sa isi vanda copilul pentru o suma in valuta. Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului, cei ai Prefecturii si ai IPJ au intrat in alerta maxima pentru a impiedica o eventuala tranzactie ce ar putea fi efectuata cu alte persoane amatoare sa cumpere copii din Romania.
Autoritatile judetene au stabilit ca femeia locuieste in comuna Boian (o comuna cu populatie majoritari rromi) si ca are mai multi copii de varsta mica. Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului sustin ca au descoperit inca din 10 august faptul ca mama fetitei ce era oferita la vanzare locuieste in Boian, dar ca nu au putut face nimic concret, in afara unor masuri de prevenire a potentialei afaceri, deoarece nu exista o sesizare oficiala din partea Politiei.

Femeia nu mai recunoaste

Luata la intrebari de autoritati, femeia a negat ca ar fi intentionat sa isi vanda copilul, desi poate fi vazuta in imaginile filmate cum face aproape o oferta de vanzare. Pe de alta parte, oficialii sibieni considera reportajul TV realizat in mod “tendentios” si apreciaza ca reporterii televiziunii ITV din Marea Britanie, al caror reportaj a fost preluat de CNN si de televiziunile romanesti, au profitat de faptul ca se aflau intr-o comunitate foarte saraca, in fata unei mame seduse de perspectiva unei vieti “roz” pentru fetita sa cea mica.
“Cei din Anglia au facut uz de faptul ca oamenii sunt saraci, nu au educatie. Au incercat sa le prezinte o lume frumoasa in care ei le dau donatii. E putin mai mult decat tendentios materialul”, a declarat adjunctul Directiei pentru Protectia Copilului, Laura Valsan. Ea a adaugat ca nu poate face, deocamdata, nimic impotriva mamei care mai are trei copii acasa, dar reprezentantii DIICOT Sibiu au inceput verificari in acest caz, dupa o sesizare primita din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Copilului.
Anchetatorii considera ca este foarte dificil de adus acuzatii penale unor parintii banuiti ca vor sa-si vanda copiii daca nu exista dovezi foarte solide in acest sens. Cu ani in urma, reporteri straini au reusit sa cumpere copii mici si din alte localitati sibiene cu majoritari rromi, dar pe atunci miza afacerii era un simplu televizor color.

Cele mai citite

Summitul de pace al lui Zelenski, eșuat

La invitația lui Volodimir Zelenski, într-o stațiune alpină din munții elvețieni, s-a desfășurat un „summit al păcii,” cu participarea a 90 de state. După...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Kremlinul califică remarca șefului NATO privind armele nucleare drept o escaladare a tensiunii

Kremlinul a declarat că o remarcă a șefului NATO, Jens Stoltenberg, potrivit căreia alianța militară poartă discuții privind desfășurarea mai multor arme nucleare, reprezintă...
Ultima oră
Pe aceeași temă