13.7 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialAmbasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca, vizat de spărgătorii de case

Ambasadorul României în Belgia, Ştefan Tinca, vizat de spărgătorii de case

Persoanele suspectate că au spart mai multe locuinţe şi au furat diferite obiecte de valoare, bani şi aparatură electronică ar fi încercat să fure şi din locuinţa ambasadorului României în Belgia, Ştefan Tinca, au declarat pentru AGERPRES surse din Poliţie.

Potrivit surselor citate, Tinca a şi depus o plângere la Poliţia Capitalei în luna septembrie a anului trecut.

Peste 200 de poliţişti au efectuat duminică 24 de percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu la persoane suspectate de furturi din locuinţe.

În prezent, 25 de persoane sunt audiate de poliţişti, 19 dintre ele la Secţia 5 iar şase, la Serviciul Investigaţii Criminale Sector 1.

Hoţii, care nu acţionau “la pont”, ar fi spart cel puţin 20 de locuinţe, majoritatea în Capitală, prejudiciul estimat fiind de aproximativ 150.000 de lei, au mai menţionat sursele citate. Potrivit acestora, din reţea făceau parte şi minori, care erau folosiţi ca intermediari.

Cei în cauză acţionau cu precădere în cartierul Străuleşti din Capitală, dar şi în localităţi limitrofe, prin escaladare şi forţarea uşilor şi geamurilor şi furau din locuinţe aparatură electronică, bunuri de mare valoare precum ATV-uri sau generatoare industriale, bani şi bijuterii, pe care apoi le vindeau unor persoane cu stare materială bună. Tranzacţiile erau efectuate prin intermediul unor cunoscuţi sau chiar personal în Bucureşti, Giurgiu şi Ilfov.

La acţiune participă peste 200 de poliţişti din cadrul DGPMB, IPJ Ilfov şi IPJ Giurgiu, precum şi trupele speciale din cadrul Poliţiei Capitalei şi IGPR.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de lângă Judecătoria Sectorului 1.

Activitatea infracţională a fost documentată cu sprijinul DIPI şi DOS, în perioada septembrie 2013 — ianuarie 2014. De asemenea, la investigarea cazurilor referitoare la furturile din locuinţă au contribuit şi poliţiştii Secţiei 5 şi Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 1.

Cele mai citite

Erdogan a grațiat șapte generali închiși pentru puciul din 1997 din Turcia

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor în puciul din 1997 împotriva primului guvern islamist din...

A fost găsită fetița dispărută la Iași. Alazaroaie Riana Danielle a plecat de la școală, dar nu mai ajunsese acasă

ALAZAROAIE RIANA DANIELLE are 10 ani și fusese văzută ultima dată purtând uniforma școlară. La momentul dispariției, ea se afla pe raza municipiului Iași,...

Ministrul agriculturii din China, cercetat pentru nerespectarea prevederilor legii

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru încălcarea legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă organismul de supraveghere anti-corupție al țării, potrivit Reuters. Tang Renjian,...
Ultima oră
Pe aceeași temă