24.8 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAlmunia: Trecem prin cea mai grava criza financiara si economica din istoria...

Almunia: Trecem prin cea mai grava criza financiara si economica din istoria recenta

Statele din intreaga lume trec prin cea mai grava criza globala din istoria recenta, iar unele tari membre ale Uniunii Europene (UE) care au aderat dupa 2004 au fost afectate mai sever, potrivit comisarului european pentru economie si politica monetara, Joaquin Almunia, conform Reuters citata de Mediafax.

"Nu exista nicio indoiala ca trecem prin cea mai severa criza financiara si economica din istoria recenta", a declarat Almunia luni, la Praga, cu ocazia aniversarii a cinci ani de la prima extindere a blocului comunitar catre Europa de Est.
Aceasta este prima criza sincronizata la nivel mondial si totodata prima contractare simultana a comertului si Produsului Intern Brut global din ultimii 62 de ani, respectiv din 1947 pana in prezent, potrivit oficialului.

UE face eforturi importante pentru a ajuta tarile afectate si se va concentra, totodata, pe lupta impotriva protectionismului economic, astfel incat sa sustina fluxurile comerciale globale, a afirmat Almunia.
Comisarul european considera ca unele economii din Europa Centrala si de Est au resimtit efectele mai severe ale crizei, insa comunitatea internationala intervine in sprijinul acestora.

"UE face eforturi uriase pentru a sustine tarile cele mai afectate de criza. Toate statele membre care au trecut printr-o explozie a pietei creditelor se confrunta cu vulnerabilitati similare. Totusi, problema pare mai acuta in unele cazuri", a aratat Almunia.
Liderii UE au respins, duminica, apelurile la un program unificat de sustinere a economiilor afectate din UE in perioada crizei, insa au promovat ideea sprijinului individual pentru statele aflate in dificultate.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite

Banca Mondială finanțează proiecte medicale, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Ciolacu

Banca Mondială finanțează în România proiecte medicale, de învățământ, de transport și de management al riscului la dezastre, a anunțat premierul Marcel Ciolacu. Șeful Executivului...

O filială a Al-Qaida revendică responsabilitatea pentru atacul din Burkina

Gruparea Jama'a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNIM), afiliată Al-Qaida, a revendicat responsabilitatea pentru un atac din 11 iunie, în urma căruia au fost uciși...

Tragedie la pelerinajul de la Mecca. 14 persoane au murit

Pelerinajul anual musulman Hajj în Arabia Saudită a fost marcat de o tragedie pentru pelerinii iordanieni, după ce 14 persoane din Iordania au pierit...
Ultima oră
Pe aceeași temă