24.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSpecialAfganistan: Prima manifestaţie antiamericană în estul ţării, după masacrul de duminică

Afganistan: Prima manifestaţie antiamericană în estul ţării, după masacrul de duminică

Circa 400 de studenţi au protestat, astăzi, împotriva Statelor Unite ale Americii, la Jalalabad, principalul oraş din estul Afganistanului, acesta fiind primul miting de protest din ţară după ce un soldat american a ucis duminică 16 civili afgani, au afirmat martori de la faţa locului, relatează AFP, conform Mediafax.

Această baie de sânge a avut loc la câteva săptămâni după arderea unor exemplare din Coran de către soldaţii americani la baza SUA de la Bagram, la nord de Kabul, un act de blasfemie care a declanşat un val de manifestaţii violente antiamericane în ţară, soldate cu circa 40 de morţi.

Manifestanţii au mărşăluit strigând ‘Moarte Americii, moarte lui Obama’ şi au cerut ca vinovatul pentru masacrul de duminică să fie judecat public în Afganistan.

‘Jihadul (războiul sfânt) este singurul mod de a alunga invadatorii americani din Afganistan’, se putea citi pe una dintre numeroasele pancarte fluturate de mulţime.

Manifestanţii au blocat de asemenea drumul principal care leagă Jalalabad de capitala Kabul.

Luni, parlamentul afgan a ‘cerut ferm’ guvernului american ca vinovaţii masacrului să fie condamnaţi ‘în cadrul unui proces public în faţa poporului afgan’.

Cele mai citite

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...

Mai mulți deținuți au fost uciși în Rusia, după ce luaseră ostatici din rândul gardienilor

Forțele de intervenție au ucis în Rusia mai mulți deținuți, care luaseră ostatici câțiva gardieni. Incidentul s-a produs la un centru de arest preventiv din...

Spargere ca-n filme în SUA. 20 de hoți au jefuit un magazin de bijuterii într-un minut jumate

Jaf inedit în California, Statele Unite. Imaginile de supraveghere ale unui magazin de bijuterii arată 20 de hoţi care sparg vitrinele şi iau tot...
Ultima oră
Pe aceeași temă