22.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialAdministraţia Obama propune o serie de măsuri pentru evitarea dezvăluirii unor documente...

Administraţia Obama propune o serie de măsuri pentru evitarea dezvăluirii unor documente clasificate

Administraţia Barack Obama a recomandat agenţiilor federale americane să adopte măsuri pentru a evita dezvăluirea unor documente clasificate, după cazul WikiLeaks, informează Mediafax.

Ca parte a acestor măsuri, agenţiile federale vor trebui să supravegheze eventualele “schimbări comportamentale” ale angajaţilor care au acces la documente clasificate.

Un raport detaliat pregătit de oficiali din cadrul serviciilor de informaţii şi distribuit de Casa Albă sugerează folosirea unor analize sociologice şi psihiatrice pentru a măsura “fericirea relativă” a angajaţilor ca modalitate de evaluare a gradului de încredere.

De asemenea, agenţiile ar putea adopta noi măsuri pentru a identifica legăturile între funcţionari ai agenţiilor federale şi jurnalişti.

Propunerile sunt o reacţie la dezvăluirea a mii de documente diplomatice americane obţinute de site-ul WikiLeaks.

Cele mai citite

Europarlamentarul Eugen Tomac despre alegerile din România: “Un milion de voturi anulate și mii de procese verbale măsluite”

Europarlamentarul Eugen Tomac, președintele PMP, susține că la alegerile din 9 iunie 2024, în România s-au consemnat "un milion de voturi anulate și mii...

Care este valoarea lunară a celor 4,74 de milioane de pensionari și care este cea mai mică pensie

Un număr de 4.747.604 de pensionari era înregistrat în mai 2024 în România, cu 670 persoane mai puţine comparativ cu luna precedentă, iar pensia...

Negocierile de aderare la UE ale Ucrainei și Republicii Moldova încep la 25 iunie

Negocierile pentru aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE încep la data de 25 iunie 2024, a anunțat Cristina Gherasimov, vicepremier al Republicii Moldova...
Ultima oră
Pe aceeași temă