27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialAcţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile europene au închis în scădere

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în scădere, iar băncile au înregistrat printre cele mai slabe performanţe, după ce Moody’s a avertizat că ar putea retrograda ratingul Spaniei, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Declinul a fost totuşi temperat de datele peste aşteptări referitoare la industria americană, care au determinat creşterea indicilor bursieri americani. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a coborât cu 0,4%.

“Punerea sub supraveghere a ratingului Spaniei de către Moody’s a scos în evidenţă toate problemele cu care se confruntă zona euro, dar nu a dus la un declin substanţial al pieţei”, a declarat Philippe Gijsels, şeful departamentului de cercetare al BNP Paribas Fortis Global Markets.

Acţiunile băncilor au înregistrat printre cele mai slabe performanţe, iar titlurile Banco Santander, Barclays şi Bank of Ireland au coborât cu 2,6%-3,7%.

Pe alte pieţe, indicele FTSE 100, care include acţiunile celor mai mari companii listate la Londra, a scăzut cu 0,15%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,16% şi CAC 40 al bursei din Paris cu 0,58%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a urcat cu 0,28% în prima parte a şedinţei, Standard & Poor’s 500 cu 0,11%, iar Nasdaq cu 0,26%.

Cele mai citite

Amenințări de la Moscova, după ce MAE a expulzat un diplomat rus

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că Moscova va răspunde Bucureştiului la expulzarea unui angajat al ambasadei Rusiei...

Coldea, sub control judiciar

Florian Coldea, fost prim adjunct al directorului SRI, a fost plasat sub control judiciar pe cauţiune de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, au precizat, pentru Agerpres,...

Gabriela Firea vrea investiții mai mari în Cultura Capitalei

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat vineri că şi-ar dori să se aloce fonduri mai mari din bugetul municipalităţii pentru Cultură,...
Ultima oră
Pe aceeași temă