27.8 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Acţiune unionistă, azi, în Bucureşti: ”Bine ați venit acasă, frați români...

FOTO. Acţiune unionistă, azi, în Bucureşti: ”Bine ați venit acasă, frați români din Basarabia!”

UPDATE 18:49: Manifestaţia tinerilor unionişti din Republica Moldova s-a încheiat duminică, după ce câţiva reprezentanţi ai acestora au intrat în palatul Cotroceni, pentru a depune un mesaj pentru preşedintele Klaus Iohannis.

Jandarmii au permis accesul acestora în baza pașapoartelor, lucru care a marcat finalul mitingului, la scurt timp fiind strânse gardurile montate în jurul Palatului Cotroceni, iar circulația reluată pe bulevardul Geniului.

UPDATE 17:15: Preşedintele Klaus Iohannis trebuie să “pornească discuţii legate de viitorul comun” al României cu Republica Moldova şi să înfiinţeze o comisie prezidenţială “pentru stabilirea beneficiilor viitoarei uniri”, a declarat, duminică, preşedintele Acţiunii 2012, George Simion, pentru Mediafax.

Citește și: Ce i-au cerut unioniștii basarabeni lui Iohannis

UPDATE 14.30: Unioniștii au venit în marș de la Gara de Nord și pleacă spre Palatul Parlamentului, urmând ca, apoi, să se îndrepte spre Cotroceni. 

UPDATE 11.37: Victor Ponta, mesaj pe Facebook adresat unioniştilor

UPDATE 11.01: Klaus Iohannis s-a declarat impresionat de unioniştii basarabeni

Bucureştiul îi va primi azi, de la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, pe miile de basarabeni care au călătorit pe jos, în Republica Moldova, de la Chişinău până la Ungheni,  în Marşul lui Ştefan cel Mare, o acţiune menită să atargă atenţia asupra necesităţii unirii celor două state româneşti.

Astfel, Platforma Unionistă Acţiunea 2012 cheamă bucureştenii în Piaţa Universităţii, pentru întâmpinarea basarabenilor. Din acel loc se va porni un marş până la Palatul Cotroceni, unde va fi transmis un mesaj preşedintelui României, Klaus Iohannis, pentru a se întreprinde toate eforturile care să ducă la unirea Republicii Moldova cu România. Un mesaj asemănător a fost deja transmis, încă din 5 iulie, şi autorităţilor de la Chişinău, cu ocazia Marii Adunări Naţionale.

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...

E OFICIAL! Xavi, OUT de la FC Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunțat astăzi despărțirea de tehnicianul spaniol Xavi Hernandez, care nu va mai continua la formația blaugrana din sezonul următor. „Preşedintele...

Un diplomat al Ambasadei Rusiei la București, declarat persona non grata în România

Un diplomat din cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost declarat, vineri, persona non grata pe teritoriul României, informează Ministerul Afacerilor Externe. Potrivit MAE,...
Ultima oră
Pe aceeași temă