22.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialACCIDENT feroviar în Bulgaria: Jumătate dintre răniți sunt români

ACCIDENT feroviar în Bulgaria: Jumătate dintre răniți sunt români

Mai mulţi cetăţeni români, între alţi străini, au fost răniţi uşor, într-un accident feroviar care a avut duminică seara, la Plovdiv, informează Mediafax.

Locomotiva trenului în care se aflau românii a lovit primul vagon al unui tren internaţional care asigura o legătură între Sofia şi Istanbul.

Nouă persoane au fost primite la Spitalul Universitar din Plovdiv, a anunţat unitatea într-un comunicat, potrivit agenţiei bulgare Focus, care precizează că opt dintre ele sunt străini.

Printre cei opt străini se află cinci români, un portughez, un spaniol şi un german. Un copil a fost, de asemenea rănit, potrivit Focus, care nu precizează naţionalitatea acestuia. Toţi străinii au fost răniţi uşor şi nu au nevoie de îngrijiri la spital, potrivit aceleiaşi surse.

Site-ul bulgar Novinite.com scrie că şase români au fost accidentaţi la Plovdiv.

Locomotiva efectua manevre, cu o viteză de 15-20 de kilometri pe oră, de ataşare la tren, potrivit postului naţional bulgar de radio BNR.

Cauzele incidentului – care a avut loc în timp ce trenul staţiona în Gara din Plovdiv, al doilea cel mai important oraş din Bulgaria – erau în continuare necunoscute, potrivit site-ului Novinite.com, care adaugă că răniţii au fost conduşi de urgenţă la spital.

Celorlalţi 60 de pasageri le-au fost oferite mijloace alternative de transport, potrivit site-ului.

Cetăţeana bulgară, originară din oraşul Dimitrovgrad, a fost rănită grav în incident, a anunţat serviciul de presă al Spitalului Universitar din Plovdiv într-un comunicat, potrivit Focus. Femeia are nasul rupt şi prezintă traumatisme la nivelul pieptului şi abdomenului. Ea este grav rănită, dar starea ei este stabilă, potrivit spitalului.

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă